banner564

100 bin lira eksik

Güneşoğlu Petrol İstasyonundan çalınan 1 milyon TL’nin büyük kısmı Çelik kardeşlerin evinde, çelik kasa ise denizde bulundu

100 bin lira eksik
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İktidardaki Ulusal Birlik Partisinin (UBP), Gazimağusa İlçe Başkanı olan Güneş Güneşoğlu’na ait benzin istasyonunda gerçekleştirilen soygunda, çalınan paraların büyük bir kısmı zanlılardan Süleyman Çelik’in kiracı olarak kaldığı ikametgah içerisinde bulundu. 
Zanlının evinde 143 bin 175 TL, 23 bin 734 dolar, bin 570 sterlin ve 4 bin 570 Euro nakit para bulan Adli Şube ekipleri, soygunda çalınan 50 bin TL’nin 3 şahsa verildiğini tespit ederken, geriye kalan 50 bin TL’lik meblanın bulunması için araştırmalarını sürdürüyor.
Polise ifade vererek suçunu kabul eden Süleyman Çelik, soygunu gerçekleştirdikten sonra kasayı Gazimağusa’ya bağlı Korkuteli köyüne götürerek açtığını, ardından ise İskele’ye bağlı Boğaz’a götürerek, burada denize attığını itiraf etti. 

Polis, denizde kasa aradı
Boğaz’da sahil şeridinde arama yapan polis, kasayı denizin içerisinde bularak emare olarak el koydu. Zanlı ayrıca soygunda sirkat ettiği ve Güneşoğlu benzin istasyonunun müşterilerine ait olan çekleri de, çalışmakta olduğu ve yine Güneş Güneşoğlu’na ait olan galerinin arka kısmında yaktığını itiraf etti.

Olay 3 saatte çözüldü
Gazimağusa Adli Şube ekiplerinin, şikayetten kısa bir süre sonra şüpheli Süleyman Çelik’e ulaştıkları ve 3 saat içerisinde soygun olayını çözdükleri öğrenildi. Polis, dün Süleyman Çelik’in ikametgahında ele geçirdiği paralar, Boğaz’da denize atılmış vaziyette bulunan kasa ve bazı emareleri teşhir etti. 
Zanlılar Süleyman Çelik ve kardeşi Mustafa Çelik’i önceki gün mahkeme huzuruna çıkaran polis, her iki zanlı aleyhinde de 3 gün tutukluluk emri temin etmişti, tutukluluk süresi yarın dolacak olan zanlıların, yarın yeniden ek tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474