banner564

Vehbi’den vefa

GAÜ Çetinkaya Başkanı Asım Vehbi, efsane kaleci Şevki Özbay’ı ziyaret etti

Vehbi’den vefa
banner598
GAÜ Çetinkaya TSK Başkanı Asım Vehbi, Çetinkaya’nın efsanevi kalecisi Şevki Özbay’ı evinde ziyaret etti.
GAÜ Çetinkaya Başkanı Doç. Dr. Asım Vehbi ve Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Nuri; uzun zamandır İngiltere’de bulunan ve adaya dönüş yapan Çetinkaya’nın Pakkos Şildi'ni kazandığı dönemde ki efsane kalecisi Şevki Özbay’ı evinde ziyaret etti. 

Şevko duygulandı
Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, efsane kaleci namı değer Şevko, Pakkos Şildi sürecinde yaşadıkları anıları anlattı.
Şevko ilk olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, zamanında Çetinkaya kadrosunda futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu ve bu dönemlerde “Şampiyon Kaleci” ünvanının kazandığını belirtti. Pakkos Şildi sürecini anlatan Şevko, lig boyunca oynadıkları bütün karşılaşmalarda başarılı olduklarını ve bunun sonucunda da şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi. Şampiyon oldukları zaman Rumlar’ın kendilerine taşlarla saldırdıklarını ve canlarını zor koruduklarını anlatan Şevko, sahada bulunan Türkler’in sayesinde alandan uzaklaşabildiklerini ardından kendilerini tekrar çağırdıklarını ve kupayı o şekilde alabildikleirni ifade etti. 

Uzun zamandan sonra görmek mutlu etti
Ziyarette duygularını aktaran GAÜ Çetinkaya Başkanı Doç. Dr. Asım Vehbi, Şevki Özbay’ın uzun zamandır İngiltere’de bulunduğunu ve kendisini Kıbrıs’ta görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çetinkaya tarihini araştırdığımız ve büyüklerimizden dinlediğimiz zaman, efsane Çetinkaya'nın birçok efsane isimden oluştuğunu görüyoruz. Şevki abimizde bu isimlerden birisi. Özellikle Pakkos Şildi sürecinde Çetinkaya'nın kalesini koruduğunu ve çok büyük katkılar yaptığını duyduk. Şevki abimize çok geçmiş olsun dileklerimi Çetinkaya ailesi adına iletmek istiyorum. Kendisini en kısa zamanda, kulüpte de ağırlamak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474