banner564

Ambargo siyasi

Eroğlu, Kıbrıs Türk gençliğinin başka bir ülkenin gençleriyle spor yapmasını hiç kimsenin engellemeye hakkı olmadığını vurguladı

Ambargo siyasi
banner598
Doktor Fazıl Küçük Spor Oyunları kapsamında organize edilen Taekwondo şampiyonası için ülkemize gelen GTF Başkanı Linda Park cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.
Bugün başlayacak  yarışmalara  Türkiye, İran, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova, Tataristan, Özbekistan ve ev sahibi KKTC’den oluşan takımlar katılacak. 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk gençliğinin başka bir ülkenin gençleriyle spor yapmasını hiç kimsenin engellemeye hakkı olmadığını vurgulayarak, Kıbrıs Türk gençliğine yapılan engellemelerin doğal bir engelleme değil, tamamen siyasi bir engelleme olduğunu belirtti.
KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları çerçevesinde bu yıl 3 uluslararası yarışma düzenlediklerini, bu yarışmalara 9 ülkeden 200’e yakın sporcunun katılacağını ifade ederek, yarışmaların yarın başlayacağını ve Cuma ile cumartesi olmak üzere 3 günde tamamlanacağını söyledi. 

Spor yapmak için geldik
Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park da, KKTC’ye spor yapmak için geldiklerini, burada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, federasyon olarak politika değil spor yaptıklarını vurguladı. Park, konuşmasının ardından Eroğlu’na hediye de takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474