banner564

Ares’ten yeni zafer

Güney Kıbrıs’ta her yıl düzenlenmekte olan half ironman mesafesindeki K1MAN triatlonuna katılan Ares triatloncuları İngiliz Üsleri’nde ilk 3’e girdiler

Ares’ten yeni zafer
banner598
Ülkemizin başarılı triatloncularından olan Ares Spor Kulübü triatletleri Cem Dağdelen ile Çağan Öztuna hafta sonu Güney Kıbrıs’ta yeni bir zafere imza attılar.
Dikelya’daki İngiliz Üsleri’nde SPA polisi tarafından organize edilen ve triatlon camiasına K1 ismi ile bilinen yarışta yaklaşık 200 kişi mücadele etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcuların katıldığı yarışta sporcular half ironman mesafesinde yarıştı. 1.9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21.1 kilomtre koşu mesafesinde yarışan sporcular sıcak havadan oldukça etkilendi.
Ares triatloncuları Cem Dağdelen ile Çağan Öztuna zorlu yarışta çok iyi performans sergilediler ve kendi kariyerlerinin en iyi ikinci zamanlarına imza attılar. K1MAN15 ismi ile gerçekleşen orta mesafe triatlon yarışında master erkek kategorisinde mücadele eden Ares triatletleri Cem Dağdelen ile Çağan Öztuna daha önceki derecelerini geliştirmeyi başardılar. Çağan Öztuna geçtiğimiz yılki K1 yarışında 5 saat 30 dakikalık zamana imza atmıştı ancak hafta sonu bu derecesini geliştirdi ve K1MAN15’i 5 saat 14 dakika 24 saniyede tamamlayarak eskisinden yaklaşık 16 dakika daha iyi zamana imza attı. Cem Dağdelen ise ayni mesafedeki yarışı daha önce 5 saatin altında tamamlamıştı ve bu yarışta elde ettiği 5 saat 2 dakika 30 saniyelik zaman ile kendi en iyi ikinci zamanını yapmış oldu.

Genelde 3’üncü, masterlerde ilk iki
Antalya’da bu hafta sonu gerçekleşecek ayni mesafedeki Gloria 70,3 yarışı öncesi Dikelya’da K1MAN15 yarışına katılan Ares sporcularından Cem Dağdelen yarışta elde ettiği 5:02:30 ile master erkekler kategorisinde birinci olurken genel klasmanda ise üçüncü gelerek İngiliz Üsleri’nde önemli bir başarıya imza atmış oldu.
Ares’in bir diğer başarılı triatleti Çağan Öztuna ise 05:14:24’lük derece ile Cem Dağdelen’in ardından masterler ikincisi olarak ödül almayı başardı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473