banner564

Arsenal'de tek sahip dönemine doğru

Stan Kroenke,  2. Büyük ortak Alişer Osmanov'un elindeki yüzde 30'luk hisseyi almak için 600 milyon Pound teklif etti 

Arsenal'de tek sahip dönemine doğru
banner598

 Arsenal hisselerinin büyük çoğunluğunu elinde bulunduran Stan Kroenke, kulübün tek sahibi olmak için harekete geçti. Amerikalı iş adamı, 2. Büyük ortak Alişer Osmanov'un elindeki yüzde 30'luk hisseyi almak için 600 milyon Pound teklif etti.

Elinde bulundurduğu yüzde 67'lik hisseyle Arsenal'in büyük ortağı durumundaki Amerikalı işadamı Stan Kroenke, kulübün tek sahibi olmak için harekete geçti.
Kroenke Sports & Entertainment firmasıyla Arsenal'i kontrol eden Amerikalı işadamı, Arsenal'deki hisselerini satma konusunda Rus oligark Alişer Osmanov'la anlaştı.
Kroenke'nin, Osmanov'a  600 milyon Pound'luk teklif yaptığı bildirildi.  
Teklif Londra Borsasına bildirilirken, KSE'den yapılan açıklamada, "Kulübün tek sahibinin olması, karar alma süreçlerini daha hızlandıracaktır" denildi. 
Bu anlaşmayla kulüp değerinin 1.8 milyar Pound olduğunu ortaya çıkarken; KSE'nin açıklamasının devamında, "KSE'nin amacı; kulübü, lig ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak hale getirmektir." denildi.
Emlak yatırımlarıyla dikkat çeken ve dünyanın en zengin işadamları arasında yer alan Stan Kroenke, çeşitli spor takımlarına da yatırım yaptı. Kroenke, NFL'den LA Rams, NBA'den Denver Nuggets, NHL'den Colorado Avalanche ve MLS'den Colorado Rapids'in sahibi durumunda.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474