banner564

Rektör Aksoy, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin, ilk akademik yıla hazır olduğunu belirtti

“Üretime dayalı sanat eğitimi”

Rektör Aksoy, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin,  ilk akademik yıla hazır olduğunu belirtti
banner598

Mert ÖZDEŞ
Ülkemizde alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan ve “üretime dayalı sanat eğitimi verme” felsefesine sahip Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’ni (ARUCAD) üniversite adayları ve velileri için ziyaret ettik.
Gazimağusa’da ana kampüs çalışması devam eden üniversitenin Girne’de eğitime hazır iki ayrı yerleşkesi bulunuyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Turan Aksoy ve ekibi ile Girne Liman çemberi üzerinde bulunan seramik, cam ve tasarım atölye binasında buluştuk.
Binaya girer girmez geniş ve aydınlık bir çalışma ortamı sizi karşılıyor. Atölye ve stüdyoların donanımları uzun süre önce tamamlanmış. 4 atölye, 6 stüdyo ve 3 laboratuvar eğitime hazır durumda. KKTC, Türkiye ve yurt dışından her biri uluslararası deneyime sahip ve sanat çevrelerinde saygın 25 akademisyen yeni öğrencileriyle buluşacağı gün için sabırsızlanıyor.
YÖDAK onaylı üç fakülte ve altı bölümden oluşan ARUCAD,  ilk akademik yılında KKTC ve bölge ülkelerden uluslararası öğrencileriyle eğitime başlayacak. Kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm öğrencilere %100 veya %50 burs olanağı sunuluyor. 
Eğitim dilinin İngilizce olduğu üniversitede, yeterli seviye için nitelikli İngilizce dil eğitimi veriliyor.

Hangi bölümler var?
Sanat Fakültesi’nde Plastik Sanatlar ve Fotoğraf ve Video Bölümü; 
Tasarım Fakültesi’nde İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım; 
İletişim Fakültesi’nde ise Görsel İletişim Tasarımı ve Yeni Medya Bölümü bulunuyor.
Dijital Sanatlar, Sinema, Tekstil ve Moda Tasarım bölümleri de çok yakında programa dahil edilecek.


Aksoy: Akademik yıla hazırız
Öğrencilerini şimdiden uluslararası sanat ağının parçası haline getirmeyi hedefleyen ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Turan Aksoy ile üniversite hakkında konuştuk…
Aksoy, “Yeni bir üniversite olunca yapacak çok şey oluyor. Sanat ve tasarım alanında eğitim verebilmek için standart donanımların çok ötesinde fiziki koşulları hazırlamanız gerekiyor. Türkiye’de bile bu kadar gelişmiş atölyeler bulmak zor. Nitelikli bir teknik kadromuz var.
YÖDAK’tan onayımızı aldık. Gelecek dönem YÖK onayı için denetim sürecini tamamlamış olacağız. Fiziki altyapı ve akademik kadromuzla ilk akademik yıl için hazırız…” dedi.
 
“Avrupa hedefi ARUCAD’tan geçer…”
Prof. Dr. Aksoy, Birleşik Krallığın prestijli iki yükseköğrenim kurumu De Montfort Üniversitesi ve Manchester Sanat Okulu ile akademik programlar, değişim programları ve yaratıcı endüstrilerle bağlantılı projeler üzerine yakın temasta olduğunu belirtiyor.
Aksoy sözlerini şöyle tamamladı, “Avrupa’yı hedefleyen bir öğrenci için en doğru geçiş noktası ARUCAD olabilir. Avrupa ve ABD’deki üniversitelerle yapacağımız anlaşmalarla, öğrencilerimiz eğitimlerine bu ülkelerdeki devam edebilirler. Geçişleri çok daha kolay olacaktır.”
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473