banner564

Artık kupa zamanı

Mağusa Türk Gücü 31 yıl sonra tekrar kupayı kazanmak isterken Cihangir bir ilki başarmak hedefinde

Artık kupa zamanı
banner598

 2017-18 Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası finalinde Mağusa Türk Gücü ve Cihangir takımları karşı karşıya gelecek.

  Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası finali öncesi dün KTFF Ahmet Sami Topcan Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya finalde karşı karşıya gelecek olan Mağusa Türk Gücü adına teknik direktörü Ali Oraloğlu ve takım kaptanı Türkkan Delideniz Cihangir adına da taknik direktör Toygar Davulcu ve takım kaptanı Fırat Eraslan katıldılar.
Bu akşam kupada karşı karşıya gelecek iki takım final öncesi kamp yaparak hazırlıklarını tamamladılar.
Kupayı kazanan takıma 50.000, diğer takıma ise 30.000 TL. Parasal ödül verilecek.  
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak karşılaşmada ligimizin en tecrübeli hakemlerinden biri olan Mehmet Malek düdük çalacak. Hakem Mehmet Malek de bu karşılaşma ile hakemliğe nokta koyacak.  

Hasan Sertoğlu:“Dostca bitsin ve hakeden kazansın.”
 Basın toplantısında konuşan KTFF başkanı Hasan Sertoğlu konuşmasında “final maçı için tüm hazırlıklarımızı yaptık, yönetimle ve hakemlerimizle de maça hazırız. Karılaşmanın dostça geçeceğine, hak edenin kazanacağına inancım sonsuz. Her iki takıma da başarılar dilerim” dedi.
   
“Bu maç benim jübile maçım”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu konuşmasında 8 yıldır sürdürdüğü KTFF Başkanlığı görevini bu sezon noktalayacağını belirtirken, oynanacak kupa finali ile birlikte son kupa maçı olduğunu ve bir anlamda jübile yapacağını kaydetti.

Ali Oraloğlu “Kupayı çok istiyoruz” 
Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu ise  Mağusa Türk Gücü olarak kupayı çok uzun zamandır kazanamadıklarını belirterek; “En son 1986-87 sezonunda kazandığımız kupayı 31 yıl sonra tekrar kulübümüze kazandırmak istiyoruz.” dedi.
Finalde çok değerli ve saygı duydukları Cihangir ile karşı karşıya geleceklerini söyleyen Oraloğlu “11 Mayıs büyüklüğünü gösterme günü” sloganı ile taraftarlarımız da maça ne kadar hazır olduklarını gösterdiler. Ben maçın centilmence geçmesini, genelde Türk futbolunun özelde de Mağusa Türk Gücü’nün kazanmasını diliyorum.” dedi.

Toygar Davulcu: “ Bir ilki gerçekletirmek istiyoruz”
C,ihangir teknik direktörü Toygar Davulcu ise kulüp olarak ilk kez bir final oynayacaklarını ve bunu da kupa ile taçlandırmak istediklerini belirtti. 
Davulcu “Cihangir takımı olarak bir ilki başararak kupayı kulübümüze kazandırmak tek isteğimiz. Bu sezon ki en büyük hedefimiz kupada final oynamaktı bunu da başardık. Tarihinde hiç kazanamadığı kupayı kazanarak kulübümüz adına  tarihinde bir ilki başarmak istiyoruz. Tarihinde ilk kez upada final oynayacak olmamız takım üzerinde stres yaratabilir. Buraya kadar gelmek büyük bir başarıdır ve bunun  keyfini de çıkarmaya çalışacağız. Mağusa Türk Gücü ile finalde karılaşmak da bizler için bir onurdur. İyi bir oyunla kupayı kazanarak bir ilki gerçekleştirmek tek amacımız” dedi.

Türkkan Delideniz “31 yıllık özlem bitecek”
MTG kalecisi ve takım kaptanı Türkkan Delideniz ise kupayı kazanmak için hazırlıklarının tamam olduğunu ve hayırlısıyla kupayı kazanacaklarını söyledi. 
Delideniz; “Bu finalde oynamaktan dolayı çok mutluyuz. Sezona şampiyonluk parolası ile balamıştık. Ancak geçen süre zarfında bu hedeften uzaklaşınca tek hedefimiz kupa olmuştu. Bunun için de kupada iyi maçlar oynayarak finale kadar geldik. Kupayı kazanacağımıza inanıyor ve takım arkadalarıma da güveniyorum.” açıklamasını yaptı.

Fırat Ersalan “kazanmak istiyoruz”
Cihangir takım kaptanı Fırat Ersalan ise ilk kez oynayacakları final maçında kupayı kaldırmak istediklerini söyledi.
 Ersalan “Hedefimiz kupada final oynamak ve kupayı kazanmaktı. İlk hedefimize ulaştık, şimdi kazanmak istiyoruz. Finalde Mağusa Türk Gücü ile oynamak da bizler için iyi oldu. Her iki takımda da birbirlerini çok iyi tanıyan futbolcular var. Öncelikle dostluğun kazanacağı bir maç olmasını dilerken takımıma güveniyor ve kupayı kazanacağımıza da inancım sonsuzdur.” diye konuştu.  


Kupayı kazanan takımlar
Çetinkaya Türk Spor Kulübü: 17 kez
Gönyeli Spor Kulübü: 8 kez
Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü: 7 kez
Yenicami Ağdelen Kulübü: 7 kez
Mağusa Türk Gücü: 5 kez
Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü: 5 kez
Lefke Türk Spor Kulübü: 2 kez
Doğan Türk Birliği: 2 kez
Gençlik Gücü Spor Kulübü: 1 kez
Yalova Spor Kulübü: 1 kez
Binatlı Yılmaz Spor Kulübü: 1 kez 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474