banner564

Sır perdesi aralanıyor

Hastaneden firar eden Yılmaz Gümüş’ün Güney Kıbrıs’a kaçmasına yardım ettikleri iddiasıyla İsmail Oktan ve Süleyman Konyalıoğlu tutuklandı

Sır perdesi aralanıyor
banner598

 Suna ERDEN

İngiltere’de üç kişinin ölümüne neden olan, iade edildiği Türkiye’deki cezaevinden kaçarak Kuzey Kıbrıs’a gelen ve burada yakalanan Yılmaz Gümüş’ün geçtiğimiz günlerde tedavi için götürüldüğü Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesinden filmlere konu olacak firarının üzerindeki sis perdesi aralanıyor.
Güney Kıbrıs’a kaçtığı ortaya çıkan Yılmaz Gümüş’e yardım ettikleri iddiasıyla dün iki kişi mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Aldığı bir ihbar üzerine Girne’ye bağlı Pınarbaşı köyünde soruşturma yapan polis, Gümüş’ün köyde görüldüğünü tespit etti. Gümüş’ün köyde temas kurduğu şahısları belirleyen polis, İsmail Oktan ve Süleyman Konyalıoğlu’nu gözaltına aldı. Zanlıların 9 Mayıs tarihinde Güney Kıbrıs’a gidişleri olduğu tespit edilirken, iki zanlı dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
 
Kaçmasına yardım ettiler
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Konyalıoğlu ile Oktan’ın 8 Mayıs 2018 tarihinde KKTC’ye kanunsuz giriş suçundan dolayı tutuklu bulunan ve kontrol için götürüldüğü Akçiçek Hastanesi’nden firar eden Yılmaz Gümüş’e kaçması içim yardımcı olduklarını söyledi. Polis, yapılan soruşturmada Pınarbaşı köyünde yaşayan zanlı Konyalıoğlu’nun Gümüş’e kaçması için yardım ettikten sonra 9 Mayıs tarihinde İsmail Oktan ile birlikte Güney’e geçtiklerini belirlendiğini açıkladı. Polis, Pınarbaşı köyünde arama ve soruşturma yapıldığını, Gümüş’ün köyde görüldüğünü tespit ettiklerini belirterek, iki zanlının 10 Mayıs tarihinde Güney’e geçmek isterken yakalandıklarını söyledi. Soruşturma başlattıklarını, iki zanlının cep telefonlarının inceleneceğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

Girne’de yakalanmıştı
İngiltere’de üç kişinin ölümüne neden olduktan sonra yargılanıp müebbet hapis cezasına çarptırılan ve iade edildiği Türkiye’den bir yolunu bulup 2015 yılında Tır dorsesi içerisinde KKTC’ye kaçan Gümüş, ülkede üç yıl kaldıktan sonra 1 Mayıs tarihinde ihbar üzerine Girne’de yakalanmıştı. Gümüş, 2 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alınmıştı. Bu süre zarfında soruşturma tamamlanmadığı için Gümüş, 4 Mayıs tarihinde yeniden mahkemeye çıkarılarak 7 gün ek süre temin edilmişti. Girne Polis Müdürlüğü’nde hücrelerde tutuklu bulunan Gümüş,8 Mayıs’ta  akşam saatlerine doğru fenalaştığını söyleyerek doktora gitmek istedi. Zanlı Gümüş, polis eşliğinde Girne Akçiçek Hastanesi’ne götürüldü. Gümüş, burada bir fırsatını bularak hastaneden firar etmeyi başardı. 

Gümüş’ün suç geçmişi
Zanlı Gümüş, 7 Ekim 2003 yılında kıskançlık krizine girmiş, kız arkadaşına öfkelenip yaşadığı apartmanın ateşe vermişti. Çıkan yangında üç kişi yaşamını yitirirken, Gümüş 2004 yılında üç kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. TC vatandaşı olduğu için talep üzerine 2010 yılında Türkiye’ye iade edilen ve cezasını çekmeye devam eden Gümüş, 2015 yılında babasının cenazesi için cezaevinden izinli çıktığı sırada firar etmişti. Zanlı aynı yıl Tır dorsesi içerisine gizlenerek Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yapmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473