banner564

Kaptan’ın gemi karaya vurdu

2006’da ölen amcasının maaşını çekmeye devam ederek, 400 bin liralık vurgun yapmakla suçlanan yeğen Hasan tutuklandı

Kaptan’ın gemi karaya vurdu
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta gittikçe artan suç olaylarına, benzeri görülmemiş bir yenisi daha eklendi. 
Sosyal Sigortalar Dairesi’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 54 yaşındaki Hasan Kaptan’ın, 2006 yılında hayatını kaybeden amcasının maaşını çekerek 400 bin TL’lik vurgun yaptığı iddia ediliyor.
    Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, 70 yaşında yaşamını yitiren İsmail Hakkı Kaptan hasta ve görme sorunu olduğu için maaşını çekebilmesi için yeğeni Hasan Kaptan’la ortak hesap açmıştı. Ölmezden son günlerini yaşlı bakım evinde geçiren Kaptan, 2006 yılında yaşamını yitirdi. Ancak İsmail Hakkı Kaptan’ın ölümü gerekli mercilere bildirilmedi. Yeğeni Hasan Kaptan ise ölmüş amcasının malul emekli maaşını çekmeye devam etti. Olay, merhum Hakkı’nın Türkiye’deki akrabalarının miras davası nedeniyle ölüm beyannamesi istemesi ile ortaya çıktı.

Maaşını çekmeye devam etti
Sosyal Sigortalara yapılan başvuru ile gerçek ortaya çıkarken, Hasan Kaptan önceki akşam evinde gözaltına alındı. Zanlı dün de tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten Lefkoşa Adli Şube’de görevli Kıdemli Polis Memuru Hamza Tarman, zanlı hakkındaki iddiaları aktardı.  Polis Memuru Hamza Tarman,  zanlının 2006-2018 yılları arasında ölmüş olan akrabası İsmail Hakkı Kaptan’ın ölümünü bildirmeyerek ortak hesaplarından Sosyal Sigortalar tarafından yatırılan malul emekli maaşını çektiğini söyledi.
Zanlının bu yolla 400 bin TL temin ettiğini kaydeden Tarman, Kaptan’ın önceki gün yapılan şikâyet üzerine tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Yapılacak birçok soruşturma olduğunu kaydeden Tarman, zanlının üç tutuklu kalmasını talep etti. 

Ölüm bildirimi sorgulanacak
Yargıç Tacan Reynar, soruşturmayı yapan Tarman’a, “Her yıl muhtarlıklar tarafından ölüm bildirimi yapılması gerekiyor. Bu noktaya da dikkat edin”dedi. Polis Memuru Hamza Tarman ise Sosyal Sigortalarda personel eksikliği olduğunu için bazı aksamalar olduğu yönünde kendilerine bilgi verdiğini, defin işlerinden, belediyeden, muhtarlıklardan da soruşturma yapılacağını, evrak sahteleme ihtimali de olduğunu söyledi.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473