banner564

“Başarmak için çalışmalı”

Beşiktaş’ın eski kalecisi Metin Akçevre DAÜ’de panel gerçekleştirdi

“Başarmak için çalışmalı”
banner598
Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından organize edilen kariyer günleri çerçevesinde Spor Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen “Profesyonel Sporcu Olmak” konulu panele konuşmacı olarak katılan Beşiktaş’ın eski kalecilerinden Metin Akçevre öğrencilere hem futbolculuk yıllarını anlattı hem de başarının temel yolları hakkında bilgi verdi.

Geçmişte futbol bir aşktı
Kendisinin Türkiye’nin birçok kulübünde futbol oynadığının altını çizen Metin Akçevre, o zamanlarda futbolun adeta bir aşk olarak görüldüğünü ve futbolcunun arkadaşlığa ve takımdaşlığa çok önem verdiğini belirtti. Az para kazanılan bir dönem olmasına rağmen profesyonel futbolcu olan herkesin önce kendine sonra rakibine saygı duyarak sahada mücadele ettiğinin altını çizen Akçevre bununda futbolda başarı ve rakibe saygıyı getirdiğini söyledi. Şu an futbolcuların sadece para kazanmak için futbol oynadıklarını, yöneticilerin, basınının ve taraftarın futbolda ki şiddetten beslendiklerini ve bu oluşan profilden dolayı Türkiye de ki futbol kalitesinin çok düştüğünü ve seyirci sayısının hızla azaldığını belirtti.

Çalışmak çok nemli
Profesyonel futbolcu olmanın en büyük sırrının sürekli çalışmak olduğunun altını çizen Metin Akçevre, çalışmadığın sahada ter dökmediğin sürece başarının hep uzak olacağını belirtti. Avrupa da altyapıya, çalışmaya ve disipline çok önem verildiğini belirten Akçevre, bunun da karşılığını başarı olarak aldıklarını, fakat Türkiye de yeteri kadar disiplinli çalışılmadığı için başta milli takımlar olmak üzere kulüp takımlarının da ciddi bir çöküş yaşadığını belirtti. Panel son olarak soru cevap şeklinde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473