banner564

Bilardo gençleşiyor

Üç aylık eğitimin ardından I. Seviye Eğitim Kursu’nu başarı ile tamamlayan 12 çocuğun sertifikaları düzenlenen tören ile verildi

Bilardo gençleşiyor
banner598
Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nun genç sporculara yönelik çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirdiği I. Seviye Bilardo Eğitim Kursu sonunda 12 çocuk sertifika almaya hak kazandı. 
Lefkoşa Gençlik ve Spor Derneği ( LEGEND ) ile Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu'nun Net House sponsorluğunda birlikte düzenledikleri 8 - 13 yaş grubu kız erkek çocuklara I. Seviye Bilardo Eğitim Kursu geçtiğimiz Salı günü tamamlandı. Antrenörlüğünü Mehmet Şanlısoy ile Aykın Burcunun yürüttüğü Eğitim kursunda 12 sporcu yaklaşık 3 ay süren bir eğitim aldı. Haftada iki gün ikişer saat olmak üzere 11 hafta süren kurs geçtiğimiz gün tamamlandı ve başarılı sporcuların sertifikaları düzenlenen yemekte dağıtıldı. Sertifika Tören'inde Legend Başkanı Serdar İmamoğlu ve Bilardo Federasyon Başkanı Aşkın Burcu birer konuşma yaptılar.

İmamoğlu: Önceliğimiz genç sporcular yetiştirmektir
Konuşmasında, ilerideki hedeflerinin özellikle spora eğilimi olan çocukların yetiştirilmesi ve desteklenmesine yönelik bu gibi uygulamaların sürekli hale getirilmesi olduğunu belirten Legend Başkanı Serdar İmamoğlu, aynı zamanda sadece bilardo ile sınırlı kalmayıp masa tenisi ve satranç gibi branşlarda da bu faaliyetlerini yürütmeyi amaçladığını ifade etti. Ülke için genç sporcular yetiştirmenin önemini de vurgulayan İmamoğlu topluma hizmet sayılacak bu tür faaliyetlerin büyük şirketler tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu sözlerinin sonunda, başta Bilardo Federasyonu ve Nethouse olmak üzere bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Burcu: Gösterdikleri adaptasyon ve başarı gurur verici
Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ise törende yaptığı konuşmada, genç sporcuların büyüyen bilardo camiasının genç neferleri olduğunu söyledi. Burcu, “Çoğu bilardo ile ilk kez karşılaşan 8 -13 yaş grubundan çocukların eğlenerek, birbirleriyle kaynaşarak gösterdikleri gelişimi yakından izlemek bizleri hem umutlandırdı hem de gururlandırdı. Onları her geçen gün büyüyen camiamızın genç neferleri olarak kucaklıyoruz. Bu başarılı eğitimi özveri ile veren eğitmenlerimize ve bu eğitim sürecine katkı koyarak örnek olan Nethouse'a ve Lefkoşa Gençlik ve Spor Derneği'ne içtenlikle teşekkür ederiz.” dedi. 
Burcu konuşmasının devamında, ülkemizi Avrupa ve Dünya'da en üst düzeyde temsil eden ve genç sporcuları ile başarılara imza atan bir federasyon olarak, önümüzdeki dönemde ülke genelinde 8 -13 yaş grubu sporcuların eğitimi ve başarılı genç sporcuların dünya ile daha iyi entegre olması için bir seferberlik başlatacaklarının müjdesini verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474