banner564

Bu çelişkiye son vereceğim

Özersay, Kıbrıs Türk kurumları her durumda devrede olmalı ve irademize de herkesin saygı duymasını sağlamalıyız” dedi.

Bu çelişkiye son vereceğim
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, KTSYD’yi ziyaret etti. Ziyarette Başkan Ogün Gençkaçmaz ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Özersay burada yaptığı konuşmada “kendi irademize saygı ve kurumlarımızı ezdirmeme konusunda Rum tarafı ile ilişkilerde gösterdiğimiz hassasiyeti Türkiye de dâhil dünyanın diğer aktörleriyle olan ilişkilerimizde de göstermeliyiz” dedi.  Şu anda ortada ciddi bir çelişki olduğunu belirten Özersay, “Kendi irademiz ve kendi kendimizi yönetmemiz ya bizim için önemlidir, ya da değildir. Rum tarafı söz konusu olduğunda önemsediğimiz irademiz, Türkiye ile ilişkilerimizde önemsiz mi? Rum tarafı söz konusu olduğunda önemli olan kurumlarımız, dünya ile ya da Türkiye ile ilişkilerde önemsiz mi? Bu çelişkiye son vermek lazımdır. Kıbrıs Türk kurumları her durumda devrede olmalı ve irademize de herkesin saygı duymasını sağlamalıyız” diye konuştu. 
Kudret Özersay, ziyaretin nezaket ziyareti olmadığını, yaşanan sıkıntıları dinlemek ve doğru anlamak istediğini söyledi. Özersay, cumhurbaşkanlığı için ortaya koyduğu vizyonu anlatarak, soruları da yanıtladı. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençkaçmaz, Spor Yazarlarının içinde bulunduğu sıkıntıları aktardı. Gençkaçmaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu muhatap almadan FIFA’ya başvuru yapmasını kınadıklarını dile getirerek, koydukları tepkiyi dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474