banner564

‘Büyük bir takım olacağız’

Genç yaşına rağmen tüm enerjisi ile Cihangir’e katkı koymak için çalışan Hüseyin Karavezirler’in hedefleri oldukça güçlü

‘Büyük bir takım olacağız’
banner598

 Beyzade ÜNALMIŞ

Cihangir denince elbette akla orta Mesarya’da bir köy gelir. Ancak konuya spor tarafından bakacak olursak işin boyutu oldukça farklı bir hal alır. Cihangir futbol takımı “Küçük Köyün Büyük Hikâyesi” sloganı ile tanınmasına yeterli oldu. Bu sezon oluşturduğu kadro yanında oynadığı futbolu ile de dikkatleri iyice üzerine çeken Cihangir’de elbette bir başka bilindik nokta Karavezirler. 
Ali Karavezirler ile başlayan Cihangir’in hikâyesi ise şu an itibariyle Aytaç Karavezirler ile devam ediyor. Fakat arada bir isim var ki; enerji dolu genç pırıl pırıl futbol sevdalısı bir isim Ali Karavezirler’in oğlu Hüseyin Karavezirler. 
Hüseyin Karavezirler 9 Aralık 1995 doğumlu… 6 yaşından 21 yaşına kadar aralıksız futbol oynadığını ifade eden Hüseyin Karaveziler, Cihangir’in tüm kategorilerinde yer aldığını belirtirken, futbolu erken bıraktığına o da en az benim kadar katılıyor. 
A takımda başarı göremediği için belli dönemlerde içinde bir burukluğun olduğunu söyleyen Hüseyin Karavezirler, Cihangir’in kardeşi gibi olduğunu ve kendisine göre Cihangir’in sevdası ve tutkusu olduğunu ifade etti. 
Genç yaşında futbolu bırakmasına rağmen buradan kopmadığını belirten Hüseyin Karavezirler ile ofisinde başlayan sohbetimizi Cihangir’in güzel zemininde noktalarken çok güzel ve keyifli bir sohbeti geride bıraktığımızı söylemek isterim.

Duygularımın tarifi yok
Cihangir’e olan sevda ve tutkusunu anlatmanın çok farklı bir şey olduğunu belirten Hüseyin Karavezirler, kardeşi gibi değer verdiği bir noktada olduğunu söyledi. Altı yaşından 21 yaşına kadar Cihangir’in tüm kategorilerinde yer aldığını aktaran Hüseyin Karevzirler, erken bıraktığına inandığı futbola bu kez farklı görevde hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. As başkanlığı yanında, sporcu sorumlusu ve alt yapı sorumluluğu ile yine Cihangir’e olan sevdasının ve tutkusunun sürdüğünü söyleyen Karavezirler, Cihangir’de ciddi hedeflerinin olduğunu belirtti. Yönetimsel ve alt yapıda ki kurgu ile alakalı olarak 10 yıllık süre zarfında ciddi bir proje düşüncesi olduğunu ifade eden Hüseyin Karavezirler, takımın yabancı oyuncular dışında kendi akademisinden gelecek olan isimlerle yürüyebileceği bir ortamın olması adına çalışacaklarını söyledi. 
Bölgede yer alan 8-9 köyden pırıl pırıl gençlerin şu an itibariyle akademilerinde yer aldığını söyleyen Hüseyin Karavezirler, bunun da her geçen gün sayı olarak artmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Ciddi hayallerim var
Cihangir’i anlatmanın her zaman zor olduğunu ifade eden Hüseyin Karavezirler, kendisinin yönetici olarak hayalleri yanında ciddi hedefleri de olduğunu aktardı. Hüseyin Karavezirler, gerçekleşen bir hikayenin olduğunu, bu nedenle hikayenin devam etmesini çok istediklerini vurguladı. Şu an itibariyle Cihangir olarak ilk beşin içinde yer alan, lige yön veren bir takım olmakla beraber, düzgün bir oluşumun ana hedefleri olduğunu söyleyen Karavezirler, bu yıl özellikle zor bir deplasman olmak istediklerini vurguladı. 
Şampiyonluk için belli taşların yerine oturmasını beklediklerini, bu nedenle alt yapı ve A takımıyla ilgili uzun süreli projelerinin bulunduğunu söyleyen Hüseyin Karavezirler, kendi ayakları üzerinde durması yanında kendi kendini çeviren bir yapıya sahip bir Cihangir olması için ciddi planlamaların hazır olduğunu ifade etti. Kupa finalinde gelen başarı sonrası taraftar olarak da iyi noktada olduklarını ve çıtayı daha yukarı çekme adına ciddi projeler hazırladıklarını söyleyen Hüseyin Karavezirler, başarı geldikçe işin de boyutunun daha iyi noktada olacağını ifade etti.

Hedefimiz bellidir
Geride kalan 9 haftada iyi bir tablonun yanlarında olduğunu ve bu sezon ilk beş yanında kupada yarı final ya da yine finalde olmak istediklerini belirten Hüseyin Karavezirler, Cihangir felsefesine uygun, mücadele gücü yüksek, taktiğine bağlı ve oyun düzeni belli bir takım olmanın en büyük hedefleri olduğunu ifade etti. 
Süper Lig’in rekabet anlamında bu sezon daha iyi olduğunu ifade eden Hüseyin Karavezirler, gelen yabancılarla birlikte yerli oyuncuların da performanslarının iyi oluşu futbolu her geçen gün daha iyi noktaya taşıdığını aktardı. U 21 kuralı ile birlikte doğru adımların da atıldığını aktaran Karavezirler, kendilerinin Cihangir olarak bu sezon U 21’de istedikleri yerde olmasalar da U 17 takımlarının bu sezon çok kaliteli olduğunu söyledi.

Herkes elini taşın altına koymalı
‘Bir gün bir yerlere bağlanırız umuduyla’ hareket etmeyi kabullenmek zorunda olduklarını, bu nedenle her yönleri ile bu sürece hazır olmak zorunda olduklarını aktaran Hüseyin Karavezirler, her kesin bu bağlamda elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Bunu yapmaları durumunda ülke futbolunun daha iyi noktaya geleceğine inandığını belirten Hüseyin Karavezirler, geç kalmadan bu bağlamda çalışmaların başlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473