banner564

Can yakacak maçlar

K. Kaymaklı ve Yenicami sadece kupaya odaklanmış takımlar

Can yakacak maçlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Süper Lig’de artık son 5 haftaya girilirken takımlarımızın şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesi kıyasıya devam ediyor. Ne şampiyonluk ne de kümde kalma mücadelesi vermeyen takımlarımız ise maçların bitmesini bekliyor.
Kupa mücadelesi veren 4 takımdan K. Kaymaklı ve Yenicami sadece kupaya odaklanmış takımlar. GAÜ Çetinkaya ile Lefke zirve mücadelesi veren 2 takım. 
Hafta sonu oynanacak maçlarda çıkacak sonuçlara göre belki de lider de değişecek. Veya bazı takımlar tamamen zirvenin gerisinde kalacaklar.
Hem zirvenin hem de alt sıraların netleşmemesi sporseverler adına daha iyi ve çekişmeli maçların oynanması demek olacak. Cumartesi  ve Pazar oynanacak maçlarla 22. hafta tamamlanmış olacak. Cumartesi B. Bağcı – Değirmenlik, Cihangir – Binatlı, Y. Boğaziçi – G. Birliği maçları oynanacak. Pazar güne ise Yenicami – M. Menekşe, Lefke – M. Türk Gücü, K. Kaymaklı - T. Ocağı ve D. Türk Birliği – GAÜ Çetinkaya maçları ile hafta tamamlanmış olacak. Maçların başlama saati ise 15.30 oldu.

Ev sahibinin lige bedel maçı (B. Bağcıl –Değirmenlik) 
B. Bağcıl 15 Değirmenlik 18 puanda.  Son 4 sırada yer alan takımların tümünü ilgilendiren bir maç. Ev sahibi adına kazanmaktan başka bir sonuç onların ligi tamamlamaları anlamına gelebilir. Kazanırlarsa 6 puan değerinde bir maçı kazanacaklar. Değirmenlik için kazanamazsam kaybetmeyim diyebileceği bir maç olacak. Eğer kazanırlarsa kümede kalma adına büyük bir şans yakalayacaklar. Bu maçtaki en büyük görev her maçta olduğu gibi hakemlerimize düşecek. Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki maçın hakemi Kerem Eran.

Zirve adına kritik maç (Cihangir –Binatlı) 
Cihangir son hafta aldığı galibiyetle rahatlamış durumda. Binatlı için kazanmaktan başka yol yok. İyi bir zeminde ve oynamak isteyen iki takımın mücadelesi izlenmeye değer olacak. Binatlı kazanırsa zirvedeki mücadelesine devam edecek. Kaybeder rakipleri kazanırsa puansal olduğu gibi moral olarak da geride kalacak. Belki de alınacak sonuçlara göre zirveye de konabilir. Rahat konumda olan takımların maçlarda alacakları sonuçlar da merak konusu. Çünkü sadece kendilerini değil, diğer takımları da yakından ilgilendiriyor.
Cihangir Stadı’nda oynanacak maçı Fehim Dayı yönetecek.

Kaybetmek istemiyorlar (Y. Boğaziçi-G. Birliği)
Zirve kadar alt sıraları da fazlasıyla ilgilendiriyor. Ev sahibi kazanıp umutlarını ilerleyen haftalara taşımak istiyor. G. Birliği de kazanıp belki de lider olmanın hesaplarını yapıyor. 
Y. Boğaziçi kaybeder rakipleri kazanırsa matematiksel olmasa da umutlarını büyük ölçüde bitirebilir. Kazanırsa iki basamak yukarı da çıkabilir. G. Birliği yakaladığı başarıyı şampiyonluk la taçlandırmak isterse kazanmak ve önündeki haftaları beklemek zorunda. Kaybetmek onlara çok ey kaybettirebilir. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçın orta hakemi Mehmet Malek.

Hedefleri tamamen farklı (Yenicami –M. Menekşe)
Bir tarafta kupada final için çok iyi bir avantaj yakalayan Yenicami, diğer tarafta ise son hafta aldığı galibiyetle lige tutunmaya çalışan M. Menekşe. Yenicami kupa için belki de kendini yormayacak. Ancak alınacak sonucun diğer takımları da yakından ilgilendirdiğini de unutmamalı. M. Menekşe rakibinin gerçek hedefinin lig olmamasını değerlendirebilir. Kazanır rakipleri kaybederse kalan maçlara daha arzulu ve istekli çıkacaklar. Alınabilecek 1 puan bile kötü sayılmaz. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Utku Hamamcıoğlu düdük çalacak.

Lig için son şansları (Lefke – M. Türk Gücü) Zirve mücadelesinde diğer rakiplerine göre biraz geride kalan 2 takım. Kazanan diğer maçların sonuçlarına göre iddiasını sürdürecek, kaybeden tamam diyecek. Lefke kupada aldığı mağlubiyetten sonra bir sonraki maçı düşünebilir. Çünkü rakibini farklı mağlup edip finale kalmak isteyecek. Bu nedenle maçtaki performansının ne olacağı da merak ediliyor. Ligi mi kupayı mı düşünecek bunu maçta göreceğiz. M. Türk Gücü kaybederse artık ligin bitmesini beklemek zorunda. 
Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçın hakemi Serhan Şimşek.

Sadece oynanması gereken bir maç (K. Kaymaklı - T. Ocağı)
İki takım da lig mücadelesini tamamlamış son maçlarını oynuyorlar. T. Ocağı yakaladığı çıkışına bir galibiyet daha eklemek isteyecek. K. Kaymaklı için tamamen farklı bir maç olacak. Kupada aldıkları avantajlı sonuçla rövanşa çıkacaklar. Bu nedenle bu oyuncularını da dinlendirebilir. Bu da onların en doğal hakkıdır diyebiliriz. Çünkü onların tüm düşüncesi kupa. Maçtan çıkacak sonuç sadece takımların sıralamadaki yerlerini değiştirmekten başka bir sonuç ortaya çıkarmayacak. 
Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Ali Özer.

Lider için çok farklı bir maç (D. Türk Birliği – GAÜ Çetinkaya)
D. Türk Birliği için sadece normal bir lig maçı gibi görünse de zirveyi çok yakından ilgilendiriyor. Kazanıp hanelerine 3 puan yazmaktan fazla diğer takımların da merak ettiği bir maç olacak. GAÜ Çetinkaya hem lig hem de kupa yolunda zor maçlar oynuyor. Rakibinin ligde olmaması onları yanıltmasın. Kazanıp zirve mücadelesinde yerine kaptırmak istemeyecek. Hafta arasında kupa mücadelesinde finale çıkabilmek için oynayacak. Bu iki yolda birden mücadele etmesi onları yorabilir. Alınacak sonuç zirvedeki takımların tümünü yakından ilgilendiriyor. Belki de zirve yeniden değişecek. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Sezener.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474