banner564

Çocuklar yolda çalıştı

Alayköy’deki Spor Merkezi’nin, Belediye Başkanı Manisoy’un talimatıyla kilidinin değiştirildiği iddia edildi

Çocuklar yolda çalıştı
banner598
Hüseyin ABRAŞ
Alayköy’de, çocukların spor ve kültürel çalışmalar yaptığı Dr. Fazıl Küçük Kitle Spor Merkezi’nin dün, Belediye Başkanı Hulisi Manisoy’un talimatıyla kilidinin değiştirildiği iddia edildi.
Spor çalışmaları için merkezin önüne giden çocuklar ve hocaları uzunca bir süre kilitli kapının açılmasını bekledi. 
Olayın duyulmasından sonra  Spor Merkezi’nin önüne gelen aileler, yaşanılan duruma bir anlam veremediklerini belirterek, “Çocuklarımız spor çalışmalarını sürekli bu binada yapıyor. Bir günde ne değişti de başkan kapıları kilitledi? Bizim siyasetle işimiz olmaz, eğer başkanın dernek başkanı Ali Güler’le siyasi bir hesabı varsa, bu yüzden çocuklarımızı mağdur etmesin” diyerek tepkilerini seslendirdi.

Güler: Seçim yarışı geride kaldı
Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı aynı zamanda geçen yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi Alayköy Belediye Başkanı adayı ola Ali Güler ise, siyasetin başka kültürel faaliyetlerin başka bir alan olduğunu söyleyerek, Başkan Manisoy’un bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söyledi. Manisoy’un, seçim dönemindeki yarışı hizipleştirmeye dönüştürdüğünü savunan Güler, başkanın Tahıl Festivali’ni gerçekleştirmelerine de engel çıkardığını iddia etti.

Çalışmayı yolda yaptılar
Spor salonunun açılmaması üzerine çocuklar ve hocaları, Alayköy Belediyesi’nin önünde spor çalışmalarına devam ederek yaşanılanları protesto etti. Bazı bölge sakinleri de gelerek yapılan çalışmayı izledi.

Kaya: Olay etik değil
Alayköy Belediyesi’nin eski başkanlarından Hüseyin Kaya da olay yerine gelerek çocuklara ve ailelerine destek belirtti. Kaya, söz konusu binanın T.C Elçiliği tarafından yapıldığını ve bu binanın halkın malı olduğunu belirterek, böyle bir olayın gerçekleşmesinin üzücü ve etik olmadığını kaydetti.

Manisoy’a ulaşılamadı
Öte yandan Diyalog muhabirinin görüşüne başvurmak için aradığı Alayköy Belediye Başkanı Hulisi Manisoy’a ise ulaşılamadı. Ancak olay yerindeki bir kişinin aradığı belediye çalışanı, spor merkezinin açılmaması için Başkan Manisoy’un kesin talimatı olduğunu söylemekle yetindi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474