banner564

Henüz niyet yok

Orgeneral Martin Dempsey, doğrudan bir tehdit haline gelmesi halinde Amerikan ordusunun IŞİD militanlarının üzerine gideceğini söyledi

Henüz niyet yok
banner598
Afganistan'a giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Dempsey, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yarattığı tehdide ilişkin düşüncelerini paylaştı. IŞİD'in şu an daha ziyade bölgesel bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Dempsey, söz konusu terör örgütünün ABD ya da Avrupa'ya yönelik herhangi bir saldırı planlamadığını belirtti. Dempsey; Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi bölgedeki kilit müttefiklerin de IŞİD'in yok edilmesinde ABD'ye yardımcı olacağına inandığını söyledi. Obama yönetimi şu ana kadar IŞİD'e yönelik askeri müdahalesini, Irak içinde düzenlediği hava operasyonlarıyla sınırladı. Ancak IŞİD'in Suriye dahil bölgede önemli kazanımlar elde etmeyi sürdürmesi, ABD hava operasyonlarının yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri de beraberinde getirdi.

ABD'den yeni hava saldırısı
ABD ordusu son olarak Erbil ve Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerine iki yeni hava saldırısı düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçakları ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıların birinde, Musul Barajı civarında IŞİD'e ait bir "humvee" tipi aracın, diğer saldırıda da Erbil yakınlarında yine IŞİD'e ait bir silahlı aracın vurularak yok edildiği bildirildi. Operasyonda görev alan tüm uçaklar ve insansız hava araçlarının daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi. CENTCOM açıklamasında, 8 Ağustos'tan bu yana ABD ordusunun Irak'ta toplam 96 hava saldırısı düzenlediği, bunların 62'sinin Musul Barajı yakınlarında Irak güçlerine destek amaçlı yürütüldüğü bilgisi verildi.

Şam rejimi kuzeydeki son kalesini de kaybetti
Suriye’nin Rakka vilayetindeki rejime ait Tabka Hava Üssü dün IŞİD örgütünün kontrolüne geçti. IŞİD’in hava üssünü ele geçirmesinden sonra çok sayıda rejim askerini öldürdüğü ve esir aldığı kaydedildi.Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ile Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de IŞİD’in Tabka Hava Üssü’nü ele geçirdiği yönündeki haberleri doğruladı. Söz konusu hava üssünün rejimin kuzeydeki son “askeri noktası” olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde bu üsse yönelik saldırıda IŞİD ağır kayıp vermişti. Hatta Türkiye’yi “Atatürk Barajı’nı kapatmakla” tehdit eden örgütün basın sorumlusu Ebu Musa’nın da bu saldırıda öldüğü bildirilmişti. Terör örgütü IŞİD, bu ayın başında Rakka’nın Ayn İsa köyü yakınlarında bulunan rejime ait 93’üncü Tümen’in bulunduğu kara üssünü de ele geçirmişti. Öte yandan LCC, IŞİD’in Suriye’nin Deyru’z Zor kentinin Şuaytat bölgesinde, aralarında çocukların da yer aldığı 20 kişinin başını keserek infaz ettiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473