banner564

CONIFA için geliyorlar

Euro 2017 North Cyprus organizasyonu için yabancı ülkeler bugün adaya gelecek

CONIFA için geliyorlar
banner598
Bu yıl ülkemizde gerçekleştirilecek olan CONIFA Euro 2017 North Cyprus organizasyonu için ekipler bugün adaya gelmeye başlayacak.
Pazar Akşamı gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından oynanacak KKTC-Karpatalya karşılaşmasıyla organizasyon resmen başlamış olacak.
Çarşamba günü tamamlanacak grup maçları sonunda oluşacak puan durumuna göre ilk iki sırada yer alan takımlar yarı finalde karşılaşacak.
Bir hafta boyunca ülkemizin her bölgesinde yapılacak futbol karşılaşmalarında 7 ülke takımı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti milli takımı da yeralacak.
CONIFA Euro 2017 North Cyprus organizasyonunda yeralacak takımların ülkelerini sizler için tanıtmak istedik.

Abazya / (Abkhazia)
Gürcistan’ın kuzeybatısında, Karadeniz’in doğusunda tarihsel derinliğe sahip bir coğrafya olan Abazya, 1994 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Adını, bugün de bölgenin halkı olan Abazlardan alan Abazya’nın nüfusu yaklaşık olarak 240 bin civarındadır. Rusya, Nikaragua, Venezuela, gibi ülkeler tarafından tanınan Abazya’nın başkenti Sohum’dur. Oldukça köklü bir futbol geçmişine sahip olan Abazya, geçen yıl ev sahipliğini yaptığı Conifa Dünya Kupasında Dünya şampiyonluğunu kazanarak tarihinin en önemli başarısına imza atmıştır. Abazya geçen yıl kazandığı şampiyonluğu bu yıl Avrupa Şampiyonluğunu da kazanarak sürdürmek istiyor.

 Karpatalya / Kárpátalja
Ukrayna’nın güneybatısında yaşayan ve yaklaşık olarak 156 bin civarındaki macarın kurduğu futbol federasyonunun ve futbol takımının adı olan Karpatalya dünyadaki 7. büyük Macar diasporası olarak dikkat çekmektedir. Daha önce herhangi bir Conifa turnuvasına katılmayan Karpatalya’nın, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Conifa 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası katıldığı ilk Conifa turnuvası olarak tarihteki yerini alıyor…

 Güney Ossetia / South Ossetia
Gürcistanın kuzeyinde Osetya adını taşıyan coğrafyanın ise güneyinde bulunan Güney Osetya 1992 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Russia, Nicaragua, Venezuela tarafından tanınan Güney Osetya, Milli Takımı Abazya’da gerçekleştirilen 2014 Conifa Dünya Kupasında yarı finallere kalarak 4. olma başarısını göstermiştir. Başkenti Tshinvali olan Güney Osetya’nın nüfusu yaklaşık olarak 55 bin civarındadır.

Padanya / Padania
Padanya adını Kuzey İtalya’da bulunan Po nehrinden alan coğrafi bir bölgedir. Ara ara özerklik ve bağımsızlık talepleri ile gündeme gelen Padanya, özerk futbol federasyonunu 2013 yılında kurmuştur. 2014 yılında gerçekletirilen Conifa Dünya Kupası’nı 5.likle tamamlayan Padanya 2016 dünya kupasını ise 4.lükle tamamlamıştır. 2015 yılında yapılan Avrupa Şampiyonasını kazanan Padanya bu tunuvaya son Avrupa Şampiyonu ünvanı ile katılıyor. İtalya’nın kuzeyinde Padania bölgesi olarak adlandırılan bu coğrafyada yaklaşık olarak 27 milyonluk bir nüfus yaşamaktadır. Bu nüfus yapısı ile turnuvanın en yüksek insan topluluğuna hitap eden takımı özelliği de taşıyan Padanya Futbol takımı turnuvanın en iddialı takımları arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474