banner564

‘Ön şart değil’

Anastasiadis, Güvenlik ve Garantileri görüşmek üzere Cenevre’ye gitmeye hazır olduğunu açıkladı

‘Ön şart değil’
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs konulu konferansta “Güvenlik ve Garantiler başlıklarının görüşülmesini istemesinin ön şart olmadığını” iddia etti.
   Fileleftheros “Anatasiadis Geri Adım Atmıyor” başlıklı haberinde Rum Yönetimi Başkanı’nın RİK’e verdiği röportajın satırbaşlarını aktardı.
    Anastasiadis’in Cenevre’de bir konferansa, Güvenlik ve Garantiler başlıklarını görüşmek üzere katılmaya hazır olduğunu yazan gazeteye göre RİK’in yayınladığı röportajında, “tutumunda ısrar edeceğine” vurgu yaptı.
   Genel Sekreter ile diyaloğun, nasıl bir sağırlar diyaloğuna dönüşmeyip Güvenlik, Toprak ve geriye kalan konuların özüne odaklanacağını görüşeceğiz” diyen Anastasiadis devamla şunları söyledi:
   “Bütün taraflarla, özellikle de Türkiye ile özlü bir diyalog perspektifi olursa, diyalog uygulaması her zaman bir elastikiyet gerektirir. Talep ettiğini başarmak için bir tezden başlarsın ki bu durumda talep edilen, görüşmenin Güvenlik ve Garantiler başlığına ulaşmasıdır. Bu, taviz meselesi değildir. Mesele, sorumlu olanların sınanmasıdır.”
   Gazete Anastasiadis’in, “konferansta Güvenlik ve Garantiler başlıklarının görüşülmesinin ön şart olmadığı” görüşünü yinelediğini ve “sırf görüşmek için görüşme olmaması için BM’nin de bunu anlamasını umduğunu” belirterek, “Cenevre’de başarılı bir konferans olması için öncesinde çok iyi ön hazırlık yapılmalı” dediğini yazdı.

Öneride ısrarlı

   Alithia’nın “Başkan: Önerimde Israrlıyım” başlıklı haberine göre Anastasiadis, “Kıbrıs konusunda yeni bir konferansın toplanma şartları konusunda sunduğu önerinin masada bulunduğunu” vurgulayarak; “tutumunda ısrar edeceğini ve yaratıcı diyalog perspektifi varsa, Kıbrıs sorununun uluslararası yönüyle ilgili olanları, (önceden) beyan ettiği iradesiyle görüşeceğini” söyledi.
  Anastasiadis “Hedef, yeni bir etkileyici görüntü sergilemek ve sonunda halkta yeni bir hayal kırıklığına neden olunması değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473