banner564

Hepsi kontörlü olacak

LTB’de 600 akıllı su sayacı için imza atıldı, 3 bin sayaç için de ihaleye çıkıldı

Hepsi kontörlü olacak
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), elektronik kartlı su sayacı (akıllı sayaç) kullanımının şehir genelinde artırılması için 600 yeni akıllı su sayacı alımı gerçekleştirdi.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile ihaleyi kazanan Enta Gıda Şirketi Ltd. Direktörü Engin Naşit arasında imzalanan protokol kapsamında alımı gerçekleştirilen 600 sayaç ile birlikte başkentte akıllı su sayacı kullanan abone sayısı 3 bine çıkmış olacak.
Elektronik Kartlı Su Sayacı kullanımının yaygınlaştırması çalışmaları kapsamında ayrıca 3 bin yeni sayaç için de ihaleye çıkıldı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclisi’nde alınan karar neticesinde, bundan sonra takılacak tüm su saatlerinin kontörlü olacağını belirtti.
Harmancı, “Eski su saati sahiplerini ayrı tutarak yeni su akımı için kontörlü sayaç uygulaması hayata geçmiştir. Lefkoşa genelinde akıllı su sayacı uygulamasını arttırarak devam ettirmek hedefi ile bu yıl içinde 3 bin akıllı su sayacı daha alarak şu anda 3 bin olan sayıyı yıl sonunda 6 bin adete çıkarmayı hedefledik” dedi.
Harmancı, iki akıllı sayaç ihale bedellinin LTB’nin öz kaynaklarından karşılanacağını belirtti..

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473