banner564

Cumhurbaşkanlığı Kupası Koopspor’un

Koopspor YDÜ’yü yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu

Cumhurbaşkanlığı Kupası Koopspor’un
banner598

 Aral BAYRAKTAR

Koopspor, Basketbolda sezonun en anlamlı kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı rakibi YDÜ’yü 65-57 yenerek kupayı müzesine götürdü. 2017-2018 Lig Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi ile Kupa Şampiyonu Koopspor, Lefkoşa Atatürk Stadı’nda, dün akşam, Cumhurbaşkanlığı Kupası için mücadele ettiler.

Çekişmeli bir ilk yarı geçti
Hızlı başlayan maçın ilk iki çeyreği başabaş konrollü geçerken, Birinci çeyrekte, iki takım da küçük hatalar yaptı ancak farkın açılmasına izin vermediler. Karşılaşma başından sonuna kadar yüksek tansiyonda seyretti. Ikinci çeyreğin ortasında YDÜ’nün yabancı oyuncusu kendisine teknik faul çalındığı için sinirlenip bench’i tekmeledi ve ikinci teknik faul’u alarak diskalifiye oldu. YDÜ’nün diğer yabancı oyuncusu da itiraz ettiği için teknik faul aldı. YDÜ, ikinci çeyrekte çok gerildiği için, Koop psikolojik olarak rakibinin üstünde baskı kurup, maçı istediği duruma sokmayı başardı.

Maçın en skorer oyuncusu Kercem İnancı
Ikinci yarıda Koopspor farkı yavaş yavaş açtı. Son çeyrekte YDÜ’den İhsan da 2 teknik faul alarak diskalifiye edildi. Koopspor’dan Kercem, 20 sayı atarak, performansıyla şampiyonluğu istediğini gösterdi. 3. ve 4. Çeyrekte, takım oyununu en üst seviyeye taşıyan KOOP, 40 dakikanın sonunda 65-57’lik skor ile şampiyonluğa ulaştı. 
Gece sonunda,düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473