banner564

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde sergi ve kermes düzenlendi

Çok özel çok güzel

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde sergi ve kermes düzenlendi
banner598

Çocuklara akademik eğitim yanında bağımsız yaşayabilme becerisi de kazandırmak için çalışan Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde, dün sergi ve kermes düzenlendi.

Gazimağusa Belediyesinden verilen bilgiye göre, Buğday Camii avlusunda yapılan etkinlikte öğrencilerin atölyelerde yaptığı eserler sergilendi. Sergi, yarın da açık olacak
Etkinliğe İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu da katıldı.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri sergi açılışında yaptığı konuşmada, Eğitim Bakanlığının Özel Eğitim Yasasını geçirmek için son çalışmaları yaptığını, hangi çocukların özel eğitime ihtiyacı olduğu, ne şekîlde eğitim verilmesi gerektiği konusunda tanı koymak amacıyla özel eğitim tanı merkezi oluşturulmasının gündemde olduğunu ifade etti.
Kadri, Başbakanlık bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulduğunu, Merkezin hem engelliler hem de özel eğitime ihtiyacı olan bireylere her türlü katkıyı yapacağını ve  doğru hizmetin  önünü açacağını belirtti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, yerel yönetimlerin özel gereksinimli çocuklara destek olmasının bir görev olduğunu söyledi.
Özel eğitime muhtaç olanların tespit edilmesinde sıkıntı yaşandığını ifade eden Arter, bu konuya devletin önem vererek, bir bireyin özel eğitime gereksinimi varsa geç kalmadan eğitimin nasıl verileceğinin çalışmasının yapılması gerektiğini kaydetti.
Gazimağusa eski Milletvekili  Hakan Dinçyürek de, devletin özel eğitim merkeziyle ilgili sorumluluktan kaçtığını ve görmezden geldiğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473