banner564

Değerlendirme yapılacak

UBP, bazı bölgelerde emirname uygulanması konusunda Mimar ve Mühendis odasından görüş istedi 

Değerlendirme yapılacak
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP), KTMMOB’den Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgesi emirnamesi hakkında görüş istedi.

UBP’den verilen bilgiye göre, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy başkanlığındaki UBP Şehircilik ve Çevre Komitesi “imar ve emirname”  konularını görüşmek üzere KTMMOB’yi ziyaret etti.
Taçoy, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi emirnamesi hakkında KTMMOB’nin görüşlerini almaya geldiklerini, ülkenin teknik danışmanlık alabileceği yegane bir kurum olan Birliği ziyaretten memnun olduklarını belirtti.
UBP Şehircilik ve Çevre Komitesi Başkanı Ersan Saner de, 1989 yılında yürürlüğe giren 55/89 sayılı “İmar Yasasının” iki yıl içerisinde Ülkesel Fiziki Plan’ın yapılmasını öngördüğünü, bu çalışmanın 2012’de UBP iktidarı döneminde tamamlandığını ve 1989 yılından tam 26 yıl sonra yine UBP iktidarı döneminde yasallaştığını anımsattı.
Saner, ülkede var olan 7 adet emirnameden hiçbirinin Ulusal Birlik Partisi iktidarları döneminde yayınlanmadığını, sadece halkın önünü açmak için halkın yararına iyileştirmeler ve düzenlemeler yapıldığın ifade etti.
Saner, şöyle devam etti:
“Partimiz, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğini, ülkemiz gelişimine teknik katkı sağlayan ve bünyesinde bulundurduğu profesyonel meslek grupları sayesinde ülkemizin planlanmasında, görüşünün mutlak alınması gereken bir sivil toplum örgütü olarak gözlemlemektedir.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnamesi ile ilgili KTMMOB ve bağlı odalarının teknik görüş ve önerilerinin sizin başkanlığınız vasıtası ile en kısa zaman dilimi içerisinde partimize bildirilmesini rica eder, koordineli işbirliğimizin devamını arzularız.”
Saner, bu çerçevede emirname dosyasını KTMMOB Başkanı’na takdim etti.
Açıklamaya göre, KTMMOB Başkanı Aysal da, UBP’nin verdiği dosyanın en kısa sürede bağlı odalara iletilip teknik raporun Ulusal Birlik Partisi ve kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473