banner564

Cumhuriyet Kupası Ankara’da oynandı

Türkiye-KKTC Satranç Milli maçı ilk ayak karşılaşmaları tamamlandı

Cumhuriyet Kupası Ankara’da oynandı
banner598
Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında yapılan anlaşma gereği her iki ülkenin Cumhuriyet Bayramları kutlama etkinlikleri çerçevesinde planlanan Milli Takımların karşılıklı olmak üzere Dostluk maçlarının ilk ayağı olan Türkiye- KKTC dostluk satranç maçı 7-8 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. 
Türkiye Satranç Federasyonu Atatürk Satranç Merkezi salonunda şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının ardından TSF Başkan vekili Aşkın Keleş ve KKSF Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kansal'ın sembolik açılış hamleleri ile başlayan Türkiye- KKTC dostluk satranç maçı Cumartesi üç tur, pazar iki tur olmak üzere 5 tur üzerinden tamamlandı. İlk ayak Türkiye Satranç Milli Takımının galibiyeti ile sonuçlandı. (Türkiye 17½ pts. – KKTC 7½ pts.)
Milli maçların ikinci ayağı KKTC Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 14 ve 15 Kasım 2015 tarihlerinde KKTC’de yapılacak. İki ülkenin takımları maçlara 5 sporcu ile çıkacak. Takımlar 5 masa üzerinden, tek tur Scheveningen Sistemine göre eşlendirilecek. Turnuva 25 dakika + hamle başına 30 saniye eklemeli tempo ile hızlı satranç kurallarına göre yapılacak. 
Ankara’da ülkemizi temsil eden KKTC satranç milli takımı şu sporculardan oluşuyor: 
1. Cengiz Hasman
2. Ümit Antel
3. Hüseyin Sertbay
4. Yamaç Samani
5. Ali Nailer
6. Adman Tolon

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474