banner564

Daha başarılı olabilirlerdi

Yalova geride kalan haftalarda 9 puan toplayarak 8. sırada yer alıyor

Daha başarılı olabilirlerdi
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 İlk kez 16 takımla oynanan ligde kötü günler yaşamak istemeyen Yalova, oynadığı her maçta puan almak her takım gibi sahaya çıkıyor.
 Yalova uzun bir aradan sonra tekrar döndüğü Süper Lig’de geride kalan 7 hafta sonunda topladığı 9 puan ile 8’inci sırada yer alıyor.
 Geride kalan haftalardaki en büyük sıkıntısı aldığı saha kapatma cezası nedeni ile kendi sahasında oynayamamak.
 Sezona yeni bir teknik adamla başlayan yabancı futbolcular yanında birçok yerli futbolcuyu da kadrosuna kattı.
 Teknik adamlığa yeni jenerasyonun genç ve başarıya aç isimlerinden Derviş Kolcu getirilirken, takıma Ali Özbahar, Sabri, Çağlar, Cemal, Mustafa gibi yerli oyuncular yanında yabancı oyuncular Dike, Samuel ve Mensah takıma katıldı.
 Her takımın kendi sahasında oynama avantajını kullanmak ister. Çünkü ev sahibi takımlar için büyük bir artıdır. Fakat Yalova bu sezonda geride kalan maçlarda sahasında yaşanan olaylar nedeniyle alınan saha kapatma cezaları nedeniyle 3 maçı dışarıda oynamak zorunda kaldı. 

Mormenekşe ile oynayacağı maç da tarafsız sahada 
Cezasını henüz tamamlamayan Yalova, M.Menekşe maçını da tarafsız sahada oynadıktan sonra cezasını tamamlayacak. Yalova taraftarları bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olmalı ve takımlarının ceza almasına neden olacak hareketlerde bulunmamalıdırlar.
 Yalova geride kalan 7 hafta sonunda 2 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet, 15 gol attı, 16 gol yedi ve 9 puan topladı. Attığı 15 golle en çok gol atan 2 takımdan biri olmalarına rağmen, yedikleri 16 golle de en çok gol yiyen 2’nci takım durumundadırlar. Yani gol atmada sıkıntı çekmiyor, ancak kalesinde fazla gol görüyor. 
 Yalova takımı geride kalan haftalarda son oynadığı Lefke maçı hariç her maçta kart gördü. Bu maçlarda 2 kırmızı ve 15 sarı kart gördü. Attığı 15 golün 7 tanesini maçların ilk yarılarında, 8 tanesini ikinci yarılarda attı. Yediği 16 golün de 9 tanesini ilk yarıda, 7 tanesini de ikinci yarıda kalesinde gördü.
  Her maçta gol atan ender takımlarından biri olmalarına rağmen ilk hafta oynanan Yenicami maçı hariç son 6 maçın hepsinde de gol yedi. Kazandıkları 2 penaltıyı kullanan Ali Özbahar bunları gole çevirirken ayni zamanda takımın en fazla gol (5) atan oyuncusu durumundadır. Ali Özbahar dışında Sabri 3, Dike 2, Cemal 2, Hasan 1, Buğra 1 ve Mensah 1 gol attılar. 
 Dike ve Mahmut kırmızı kar gören oyuncular olurlarken en fazla sarı kartı Yusuf görürken (3), Dike2, Ali Özbahar 2, Sabri 1, Cemal 1 Buğra 1, Mahmut 1, Behiç 1, M.Baran 1, Samuel 1 ve Çağlar da 1 sarı kart gördü. 

Yalova’nın geride kalan 7 haftada aldığı sonuçlar:
Kendi evinde: 4 maç, 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet, 8 gol attı, 8 gol yedi ve 7 puan topladı.
(Kendi evinde oynaması gereken M.Türk Gücü ve Lefke maçlarını cezası nedeniyle tarafsız sahalarda oynadı)
Deplasmanda: 3 maç, 0 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet, 7 gol attı, 8 gol yedi ve 2 puan aldı. 
1.hafta: Yalova-Yenicami (1-0)
2.haft: G.Birliği Yalova (4-3)  
3.hafta: Yalova-Dumlupınar (3-3)
4.hafta: Binatlı-Yalova (2-2)
5.hafta: Yalova-M.Türk Gücü (2-4) (cezası nedeniyle tarafsız sahada oynandı)
6.hafta: K.Kaymaklı-Yalova (2-2)
7. hafta: Yalova-Lefke (2-1) (cezası nedeniyle tarafsız sahada oynandı)

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474