banner564

Yargı konusunda uyardı

Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti

Yargı konusunda uyardı
banner598
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün Cumhuriyet'e uygulanan, bugün pek çok yazara uygulanan baskıcı, özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamalar yarın yargı için de geçerli olabilir" dedi. 
   Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Ali Şeker, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Dursun Çiçek, İstanbul İl Başkanı Cemal     Canpolat, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Cumhuriyet gazetesine ziyarette bulundu.
   Binanın 5. katında Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, yazar Hikmet Çetinkaya ile gazete çalışanları karşıladı. 
     Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet çalışanları ve yöneticilerle yaklaşık 1,5 saat görüşerek, gelişmeler hakkında bilgi aldı. 

"Bizim gibi ikinci bir ülke yok"
    Kılıçdaroğlu, medya özgürlüğüne herkesin ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:
   "Türkiye'de hapisteki gazeteci sayısının 142'ye ulaştığı söyleniyor. Dünyada bizim kadar gazetecisi hapiste olan ikinci bir ülke yok. Bu çok ağır bir tablodur. Hani şairin dediği gibi 'Hava kurşun gibi ağır...' Medya açısından, demokrasimiz açısından, özgürlükler açısından 'hava kurşun gibi ağır'. Bu ağırlık sadece medyayı vurmuyor. Bu ağırlık esnafı da vuruyor, turizmciyi de vuruyor, sanayiciyi vuruyor, taciri vuruyor, çiftçiyi vuruyor, ürününü satamıyor. Dolayısıyla demokrasi eksikliği, özgürlük eksikliği toplumun her kesimine kademe kademe yansıyor." 

"Bugün basına yarın yargıya"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyanın esnaf, sanayici, çiftçinin yanı sıra yargı için de önemli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Yargı da kendi sorunlarını medya aracılığıyla geniş kitlelere aktarır. Dolayısıyla medyanın özgür olması, kendisine oto sansür uygulayabilecek bir konuma taşınmaması yargı açısından da çok önemlidir. Yargı, Türkiye'nin önünü açmalıdır. Baskıya direnmelidir yargı. 12 Eylül, 12 Mart askeri dönemlerinde bile yargıçlar daha bağımsızdı. Hukukun üstünlüğüne daha fazla bağlıydılar. Bugün Cumhuriyet'e uygulanan, bugün pek çok yazara uygulanan baskıcı, özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamalar yarın yargı için de geçerli olabilir. O nedenle herkes demokrasi konusunda, özgürlükler konusunda duyarlılığını korumalıdır." 
   Cumhuriyet gazetesine destek vermek için binanın önünde toplanan vatandaşlar, "Özgür basın susturulamaz", "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" şeklinde sloganlar attı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474