banner564

DAÜ ve UKÜ galip

Hentbol büyük kadınlar play off ilk maçları dün akşam oynandı

DAÜ ve UKÜ galip
banner598
2016-2017 Sezonu Hentbol Ligi Büyük Kadınlarda play-off ilk karşılaşmaları dün gece oynandı. Ligi lider tamamlayan YDÜ, UKÜ’ye konuk olurken, ligi ikinci sırada bitiren DAÜ de Esentepe ile Girne’de karşı karşıya geldi.

Esentepe büyük fırsat tepti
Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk devresini 14-10 önde tamamlayan Esentepe ikinci yarıda bu üstünlüğünü koruyamadı ve 21-17 önde götürdüğü karşılaşmada DAÜ karşısında 26-21 geriye düştü. Esentepe farkı kapatmak için çok uğraşsa da çabaları sonuç vermedi ve karşılaşmayı 28-25 kaybederek play-off ikinci maç için çok büyük avantaj kaybetti.

Esentepe maça itiraz ediyor
DAÜ’nün maçın son bölümlerine girilirken sahada fazla oyuncu oynattığı ve oyuna Esentepe takımının başlaması gerekirken yine DAÜ’nün başlamasıyla Esentepe Kulübü bugün federasyona yapacağı yazılı bir dilekçe ile maçta kural hatası yapıldığı yönünde şikayette bulunacak.

UKÜ tek gol farkla kazanmasını bildi
Play-off grubuna 4.sıradan giren UKÜ, ligi yenilgisiz lider tamamlayan YDÜ karşısında tek gol farkla 27-26 kazanmasını bildi. Baştan sona çekişme içinde geçen karşılaşmanın ilk devresini de UKÜ 14-13 önde tamamladı.

Play-off ikinci maçlar yarın gece
Play-off serisinin ikinci maçları yarın gece oynanacak. UKÜ, RA-25 Spor Salonu’nda YDÜ ile karşılaşırken, Esentepe Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda DAÜ’ye konuk olacak. YDÜ-UKÜ maçı saat 19.00’da, DAÜ-Esentepe-maçı ise 19.30’da başlayacak.
Bu maçları da DAÜ ve UKÜ kazanması halinde finalde birbirlerinin rakibi olacaklar. İlk maçı kaybeden taraflardan birinin kazanması halinde ise finalisti belirlemek için üçüncü bir karşılaşma daha oynanacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473