banner564

‘Öpmedim’dedi

10 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 37 yaşındaki Tayfun Uzun’a ilk cezayı çocuğun ailesi verdi, ardından polise teslim edildi

‘Öpmedim’dedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, bir apartman önünde,  16 Mayıs 2017 tarihinde 10 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 37 yaşındaki Tayfun Uzun, yaklaşık bir ay küçük kız tarafından teşhis edildi. Küçük kızın yakınları tarafından önce darp edilen Tayfun Uzun, ardından olay yerine çağrılan polislere teslim edildi. Zanlı Tayfun Uzun, gözaltına alınarak dün tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Metin, mahkemeye mesele ile ilgili şahadet verdi. Metin, zanlının, 16 Mayıs 2017 tarihinde, saat 16.30 sıralarında, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bir apartmanın önünde, 10 yaşındaki kız çocuğunu her iki kolundan da çektiğini ve ardından yanaklarından öperek cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.
Küçük kız tanıdı
   Zanlının, 5 Haziran 2017 tarihinde yine aynı apartmanın önünden geçtiği sırada, cinsel saldırıya uğrayan küçük kızın zanlıyı tanıyarak teşhis ettiğini anlatan Metin, durumun polise bildirildiğini ve zanlının yakalandığını söyledi. Zanlının İskele’de bulunan ikametgahında bir arama gerçekleştirildiğini ve cinsel saldırının gerçekleştiği gün giymiş olduğu kıyafetlerin bulunarak emare olarak alındığını belirten Metin, olay mahalinde bulunan güvenlik kameralarının incelemeye alındığını söyledi.
“Hiçbir şey yapmadım” diyor
   Zanlının ilgili tarihte apartmanın önünden geçtiğini kabul ettiğini ancak küçük kıza hiçbir şey yapmadığını iddia ettiğini belirten Metin, soruşturmanın henüz tamamlanamadığını ifade etti ve mahkemeden süre talep etti.
Polise  teslim etmeden önce dövdüler
   Mahkemede söz alan zanlı “ben hiçbir şey yapmadım” diyerek kendini savundu. Yargıç Hazal Hacımulla’nın, gözündeki şişlik ve morluğu sorması üzerine zanlı, “tutuklanmadan önce kızın yakınları araba ile önümü kesti ve beni dövdü, ben de onlardan şikayetçi oldum” şeklinde konuştu.
   Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474