banner564

Noterde imza attırmış

Kardeşinin tecavüz ettiği kıza şikayetinden vazgeçmesi için 20 bin TL verdiği ileri sürülen Galip Aslan, ‘Yalan ifadeye teşvik’ suçundan mahkemeye çıkarıldı

Noterde imza attırmış
banner598
Melin DOBRAN
Gönyeli barajından Mart ayı 2016 tarihinde meydana gelen olayda H.E isimli 25 yaşındaki kıza tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklanan Nebil Aslan’ın abisi Galip Aslan da gözaltına alındı. Şikâyetçi olan H.E’yi vazgeçirmeye çalışan ve bu amaçla 20 bin TL para teklif eden Galip Aslan, “Yalan ifade vermeye teşvik” suçundan teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlı Galip Aslan’ın tecavüz sanığı kardeşi Nebil Aslan’ın ceza yememesi için müşteki H.E’yi 5 Mayıs tarihinde Lefkoşa’da bulunan bir notere zorla götürdüğünü ve olay günü “zorla herhangi bir ilişki olmadığını, kendi gönlü ile ilişkiye girdiğini” belirten bir beyanname hazırlattığını söyledi. Polis, olayın akabinde zanlının bu belge karşılığında ise H.E’ye 20 bin TL ödeyeceğini söyleyerek yalan ifade vermeye teşvik etiğini belirtti. 
Meselenin polisin bilgisine gelmesi üzerine bir soruşturma başlatıldığını ve meselenin ortaya çıkarıldığını belirten polis, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı ve zanlının 2 haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargı kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474