banner564

Değişim Cihangir’e yaradı

Dört kulübün yaşadığı teknik adam değişikliğinde, en belirgin değişiklik hem oyun hem de puan anlamında Cihangir takımına ait

Değişim Cihangir’e yaradı
banner598
Beyzade ÜNALMIŞ

On üç haftalık K-Pet Süper Lig’in ilk devresi geride kaldı. Yenicami’nin en yakın rakibinin önünde 9 puan farkla tamamladığı ligin ilk devresinde bir bakıma da ikinci devre lig yarışının alt sıralarda olacağını gösteriyor. K-Pet Süper Lig’de dikkat çekici bir başka konu ise daha ilk devre tamamlanmadan yaşanan teknik adam değişiklikleri oldu. Dört takımın yaptığı teknik adam değişikliklerine bakıldığı zaman  değişimin en fazla Mehmet Ali Özgürgün ile Cihangir takımında yaşandığını gözler önüne seriyor. Tecrübeli teknik adamı ligin 5. haftasında takımın başına getiren Cihangir camiası ligin ilk devresinde 12 puan toplamayı başardı. Cihangir dışında Gönyeli, Çetinkaya ve Küçük Kaymaklı takımlarının yine değişime gittiği Süper Lig’de ortaya çıkan sonuç Cihangir’in aksine tam anlamıyla camialar adına hüsranla sonuçlandı.

Piro’nun yerine Çağaloğlu

Sezona genç kadrosu ile başlama yolunu deneyen Gönyeli’de teknik adam koltuğunda oturan isim Mustafa Piro oldu. Ligin sekizinci  haftasına kadar  bu koltukta kalan Mustafa Piro, sekiz hafta sonunda takımıyla birlikte sadece 3 puan toplayabildi. Sekizinci haftada oynanan Serdarlı maçı sonrası alınan mağlubiyetle birlikte yolların ayrıldığı teknik adam sonrası göreve ligin dördüncü haftasında Çetinkaya’dan ayrılan Erol Çağaloğlu dahil edildi. Erol Çağaloğlu ile ilk maçını Çetinkaya ile yapan Gönyeli’de alınan farklı mağlubiyet sonrası düşüş devam ederken, ilk devrenin sonuna kadar puanın alınamaması, dikkatlerden kaçmadı. Mustafa Piro ile gelen 3 puan yanında sıralamada Lapta ve Çetinkaya’nın üzerinde yer alan Gönyeli ilk devrenin sonunda ise Erol Çağaloğlu ile bulunduğu konum ligin dibi oldu.

Hüseyin Veli ve Çetinkaya

Namı değer efsane Çetinkaya ise sezon başı yaşanan sıkıntılar sonrası ligde hayal kırıklığı yaşayacağının sinyallerini daha işin başında fazlasıyla vermişti. Sezona Erol Çağaloğlu ile başlayan Çetinkaya’da Çağaloğlu dönemi sadece 4 hafta sürdü. Deplasmanda Gençlerbirliği karşısında alınan farklı mağlubiyet sonrası Erol Çağaloğlu’nun görevi bırakması sonrası ise takımın başına genç takım çalıştırıcısı Hüseyin Veli getirildi. Yönetimin, Başkan’ın bulunmadığı süreçte görevi devralan Hüseyin Veli’nin karnesi ise Erol Çağaloğlu’na göre fazlasıyla iyiydi. Erol Çağaloğlu ile 4 hafta sonunda puanla tanışamayan Çetinkaya Hüseyin Veli nezaretinde ilk devrenin sonunda topladığı 9 puanla ligi on ikinci sırada tamamladı.

Forest’de aynı senaryo

Lige şampiyonluk parolası ile giren Küçük Kaymaklı takımında yaşanan gelişmeler ise geçmiş dönemlere oldukça benziyordu. Fırat Canova ile lige başlayan Forest, istediği oyunu ve tempoyu ligin başında yakalayamayarak, ilk firesini Mormenekşe deplasmanında veriyordu. Fırat Canova’nın maç sonu verdiği demeçte ise zor deplasmanı geride bıraktıklarını, ancak oyun olarak iyi yolda olduklarını söylüyordu. Ancak sonrasında yaşananlar spor kamuoyundan oynadığı futbolla eleştirilen Kaymaklı, Yenicami’nin kat kat altında olduğunu belirtiyordu. Lefke maçındaki iyi oyun sonrası Yenicami karşısında alınan mağlubiyetten sonra tıpkı geçmiş dönemlerde olduğu gibi, Mustafa Borataş, Enver Sedat Simavi ve Cenk Berkalp’e  yapılan uğurlama bu kez Fırat Canova’yı bekliyordu. Maç sonrası Canova ile yollarını ayıran Küçük Kaymaklı yönetimi göreve Vehbi Özerem’i getirdi. Vehbi Özerem Gençlerbirliği maçı ile göreve galibiyetle başlamasına rağmen, ligin ilk devresinin son maçında Yeniboğaziçi deplasmanın da mağlup olunca, Yenicami’yi de bu yarışta yalnız bırakmayı sağladı.

Yönetimin yanlışı ve sonrası

Aytaç Karavezirler yönetimindeki Cihangir ise sezona camianın içinden çıkma Hasan Burgaç ile başlarken, acaba sorusu çoğu kesimin kafasında fazlası ile yer edinmişti. Hasan Burgaç ile istenilen sonuçlar 4 hafta sonunda Cihangir adına gelmeyince, camia geçen yıl takıma fazlasıyla katkı sağlayan Mehmet Ali Özgürgün ile yeniden masaya oturma kararı aldı. Takımı ve camiayı ise geçen yıldan oldukça iyi tanıyan Özgürgün, görevi ikiletmeden kabul etti. Beşinci hafta kendi sahasında DTB ile karşılaşan ve farklı mağlubiyetten kurtulamayan Cihangir’in sonrasında aldığı sonuçlar Mehmet Ali Özgürgün ile geçen yıl çıktıkları yola bu sezonda devam etmenin doğru olan hamlenin göstergesi olarak ligin ilk devresinde bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Özellikle son 3 haftadaki seri galibiyet sonrası toplanan puanlar Mehmet Ali Özgürgün’ün mütevazi kadro ile yaptıklarını fazlasıyla kanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 04:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473