banner564

Türkiye kara teslim oldu

Olumsuz hava koşulları 2014’ün son saatlerinde birçok ilde etkili oldu, çok sayıda yol kapandı, binlerce araç ve yolcu mahsur kaldı

Türkiye kara teslim oldu
banner598
Yeni yıl öncesinde bastıran kar yağışı etkili olduğu yurdun batı bölgelerinde ulaşımı felç etti.  Manisa ile Balıkesir arasında etkili olan kar yağışı İstanbul-İzmir karayolunu kapattı.  Binlerce araç yollarda kalırken, hazırlıksız yakalanan Karayolları ekipleri trafiği açamadı. Önceki günden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir, İzmir (Manisa), İstanbul (Bursa), Edremit Körfezi ve Kütahya'ya bağlayan karayolları kapandı. Yolun farklı kesimlerinde yüzlerce araç saatlerce mahsur kaldı.

Kumanya dağıtıldı
Mahsur kalan vatandaşların bir kısmı yakınlarındaki benzin istasyonlarına sığınırken AKUT ve AFAD Türk Kızılayı ve karayolları ekipleri mahsur kalan yolculara kumanya ve yakıt dağıttı. Kimi yerlerde 20 saattir mahsur kaldıklarını söyleyen vatandaşlar yeni öncesi yaşanan ulaşım rezaletine tepki gösterdi. Karayolları'nı kar yağışına hazırlıksız yakalanmakla ve yol açma çalışmalarında yetersiz kalmakla suçlayan vatandaşlar yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu.
Bursa-Ankara, Kütahya- Afyonkarahisar ve Kütahya- Uşak karayolları da kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Gün boyu aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle, D-100 karayolu ulaşımında aksamalar yaşandı. Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolu, Kemikli mevkisinde, araçların kayması yüzünden yaklaşık 7 saat trafiğe tek taraflı kapalı kaldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 04:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473