banner564

Engellilere Başbakan desteği

Challenge kupasına gitmek için devletin katkısı maliyede gecikince yapılacak eyleme Özgürgün söz vererek engel oldu

Engellilere Başbakan desteği
banner598
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Avrupa Challenge Kupası finalleri için gereken para Maliye Bakanlığı’nda takılınca eyleme hazırlanan sporculara Başbakan Hüseyin Özgürgün’den destek geldi.
Bosna Hersek’in Banja Luka kentinde 21-24 Nisan tarihlerinde Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun Challenge Kupası’nda yer alması beklenen Kuzey Kıbrıs Turkcell takımı devletin ağır işleyen mekanizması sonucu şampiyonaya katılamama durumu ile karşı karşıya kaldı.
 
Maliye’de takıldı
KKTCELL’in, Chalenge Kupası’nın yapılacağı Bosna Hersek’e gitmesi için uçak masraflarının ödenmesi konusunda Spor Dairesi tarafından başbakanlığa gönderilen ve Bakanlar Kurulu’na sunularak onaylanan kararname, Maliye Bakanlığı’nda kaldı.
Maliye Bakanlığı’nda tıkanan kararname, yarın KKTC’den ayrılması beklenen takım idarecilerinin uğraşlarına rağmen Maliye Bakanlığı’ndaki tıkanıklık giderilemedi ve para çıkmadı.
 
Özgürgün devrede
Maliye Bakanlığı’nda takılan kararname konusunda Başbakan Hüseyin Özgürgün devreye girdi. Eyleme hazırlanan engelli oyunculara ulaşan Başbakan Hüseyin Özgürgün bugün gerekli paranın çıkarılacağını söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün yanısıra Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği de devreye  girerek paranın temini için çalışma başlattılar.
KKTCELL antrenör ve oyuncuları da eylemi askıya alarak beklemeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473