banner564

Müslümanlar birlik olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının mezhepçilik, ırkçılık ve terör olmak üzere üç büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurguladı

Müslümanlar birlik olmalı
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı Kutlu Doğum Programı'na katıldı. Erdoğan, İslam dünyasının mezhepçilik, ırkçılık ve terör olmak üzere 3 büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Şu anda biz, terörün bedelini ödemiyor muyuz? Terörün bedelini ödüyoruz. Bakın bunca insan ölüyor. Tabii biz burada duramayız, sonuna kadar devam edeceğiz bu operasyonlara. Niçin? Birliğimizi, huzuru tesis etmek için devam edeceğiz” dedi. 
“Aklıma rahmetli babama sorduğum bir soru geldi. Bir gün babama sordum; 'Biz Laz mıyız, Türk müyüz?' dedim. Babam dedi ki, 'Oğlum büyük dedem Mollaymış, ona sordum 'Dede biz Laz mıyız, Türk müyüz?' Büyük dedem de babama şu cevabı vermiş: 'Torunum, yarın öleceğuk, Allah bize Men Rabbüke, Ve men nebiyyüke, Ve ma dinüke sorularını soracak. Ve ma kavmüke diye bir soru sormayacak. Sana sordukları zaman, 'Elhamdülillah Müslümanım' de geç' demiş.”


“Bize asla kula kulluk yaraşmaz”
“Bize asla kula kulluk yakışmaz. Allah'tan başka hiçbir güce kul olmadık, olmayacağız. Ne yazık ki insanoğlunu aldatıp da birilerine farkında olmadan kul olmaya sevk edenler var. 'Filanca efendi bize şahdamarımızdan daha yakın' diyenler var. Bize şahdamarından daha yakın olan Allah'tan başka hiçbir güç yok. Bize şahdamarından daha yakın olan sadece Rabbimizdir. Bunu böyle bilecek, böyle inanacağız. Allah'a itaat şart. Ama dikkat ediniz, Hemen arkasından Peygambere de itaat emrediliyor.”
Geceye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sanatçı Orhan Gencebay da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473