banner564

Ermeni-Azeri dostluğu

Yüzmek için havuza giren ancak baygınlık geçirerek boğulan Ermeni sporcuyu Azeri sporcu kurtardı

Ermeni-Azeri dostluğu
banner598
Taekwondo Karate Federasyonu tarafından organize edilen WTF, GTF ve Budo şampiyonaları için ülkemize gelen Ermenistanlı sporcu boğulma tehlikesi geçirdi.
22 Ekim 2015 Perşembe günü müsabakası biten Ermenistanlı sporcu Davit Atenesyan, öğlenden sonra serinlemek için kaldıkları Öğretmen evinin havuzun girerek baygınlık geçirdi. Bunu gören Azerbaycan takımının Antrenörü Hasanzade Hasan hemen havuza atlayarak Ermeni sporcuyu çıkartarak ilk müdahaleyi yaptı. Ermeni sporcunun nefes almadığını gören Azeri antrenör Ermeni sporcuya suni teneffüs yaparak ambulans gelene kadar sporcuyu hayatta tutmayı başardı. Girne Akçiçek Hastanesi’nden Ceyhun Birinci ve müsabakalarda yarışmacı olan Ramazan Karaköse olaya anında müdahale ederek sporcuyu kendisine getirerek hayata döndürdüler. Bir gece hastanede kalan sporcu, hiçbir şey hatırlamadığını, uyandığında kendisini hastahanede gördüğünde rüya gördüğünü sandığını söyledi. 
Taburcu olduktan sonra, Azeri antrenöre teşekküre giden sporcular birbirlerine sarılarak arkadaşlarının hayata dönüşünü kutladılar, Azeri ve Ermeni sporcular kucaklaşarak ve birbirlerini öperek tüm ülkelere dostluk örneğini gösterdiler, Aralarında dostluk köprüsü kurdular. KKTC ikinci hayatına başladığını söyleyen Davit bundan böyle Azerilerin kardeşleri olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 09:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
vasif zeynal
vasif zeynal - 8 yıl Önce

Ermeni-Azeri dostlugu hic bir zaman olamaz!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474