banner564

Ahır çetesi çökertildi

Jandarma, önce bölgedeki lastik izinden hırsızlıkta kullanılan araca, ardından da şüpheliler ve çalınan ineklere ulaştı

Ahır çetesi çökertildi
banner598
İzmir'in Dikili İlçesi'nde, iki ahırdan 4 ineğin çalınmasının ardından çalışma başlatan jandarma, önce bölgedeki lastik izinden hırsızlıkta kullanılan araca, ardından da şüpheliler ve çalınan ineklere ulaştı. Jandarmanın titiz çalışmasıyla İzmir, Aydın ve Muğla'dan çalınan 12 inek sahiplerine teslim edildi.
Dikili İlçesi İsmet Paşa ve Kabakum mahallelerindeki iki ahırdan 4 ineğin çalınması üzerine çalışma başlatan jandarma, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ayrıca bölgedeki araç lastik izlerini de inceleyen jandarma, eldeki veriler doğrultusunda kapalı kasa bir kamyonete ulaştı. Hırsızlık sırasında söz konusu aracın kullanıldığını belirleyen ve takibe başlayan jandarma Kemalpaşa İlçesi Halilbeyli Mahallesi'nde dün aracı buldu. Aracın yakınındaki ahırda yapılan aramalarda, bir kısmı kulak küpesiz 120 inek ve tosun, 5 bin TL nakit para, tel kesme makası, tornavidalar, yan keski, ip, bağlantı kancası ve farklı hayvanlara ait kulak küpeleri ele geçirildi. Olayla ilgili Ş.V. ve Y.B. gözaltına alınırken 4 kişinin arandığı belirtildi. Gözaltındaki iki şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.
Şüphelilerin çaldıkları hayvanları kaçak olarak kesip piyasaya sürdüğü öğrenildi. Bu arada, 12 inek kulak küpelerinden sahiplerine ulaşılarak teslim edildi. Köylüler, geçim kaynaklarının bulunup teslim edilmesi nedeniyle jandarma ekiplerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473