banner564

Eurocup YDÜ’nün

Yakın Doğu Üniversitesi Avrupa kupa finalinin ikinci maçında AGÜ’yü yenerek şampiyon oldu

Eurocup YDÜ’nün
banner598
FIBA Kadınlar Eurocup’ta ülkemizi temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, final son maçında Bellona AGÜ’yü 63-58 mağlup ederek Avrupa Kupası’nın sahibi oldu. Yakın Doğu Üniversitesi Türkiye Kupası’nın ardından Avrupa tarihine de adını yazdıran ilk Kıbrıs Türk takımı olmayı başardı.
İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynan maçta, parkeye; Quanitra Hollingsworth, Courtney Vandersloot, Kayla McBride, Angelica Robinson, Essence Carson beşi ile çıkan Yakın Doğu Üniversitesi, son çeyrekte yaptığı savunma hamlesi ve etkili oyunuyla ev sahibi olarak çıktığı kupa mücadelesinde şampiyonluğa ulaştı. 
Karşılaşmada son 2 dakikaya ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi 60-54 önde girmeyi başardı ve mücadeleden de 63-58 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla ilk maçı da 73-69 kazanmayı başaran Yakın Doğu Üniversitesi ikinci maçı da kazanarak FIBA Kadınlar Eurocup’ın sahibi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde: Quanitra Hollingsworth 16 sayı, 10 ribaunt, Yelena Leuchanka 13 sayı, 9 ribaunt,  Esence Carson 9 sayı, 4 ribaunt, Kayla McBride 8 sayı, 5 ribaunt, 1 asist,  Angelica Robinson 6 sayı, 1 ribaunt,  Courtney Vandersloot 6 sayı, 4 asist, 8 ribaunt, Olcay Çakır 9 sayı, 3 ribaunt, Bahar Çağlar 2 sayı, 1 asist,  Elin Eldebrink 8 asist ile takımın öne çıkan isimleri oldular. 
Bellona AGÜ’de: Chelsea Gray 16 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Lara Sanders 12 sayı, 8 ribaund, Tanisha Wright 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Jelena Dubljevic 10 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile oyadı. 

Zafer Kalaycıoğlu: Kupayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürmekten mutluyuz…
Maç sonrası duygularını paylaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, hem kendi adına hem de takım adına büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Baş Antrenör Kalaycıoğlu “ Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları kupayla taçlandırdık. Bütün kupaları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne armağan edeceğimiz sözünü yerine getirmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz. Oyuncularımı tek tek tebrik ediyor ve kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Melekler kupa ile geliyor…
Avrupa Kupası’nın sahibi olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncuları 14 Nisan 2017 Perşembe günü kupa ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecekler. Yakın Doğu Melekleri, bugün saat 13.00’te Ercan Havalimanı’nda karşılanacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473