banner564

Fileler golle dolsun

Fileler golle dolsun
banner598
Abdullah ZAiFOĞLU
 Süper Lig’de ilk yarının ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Hafta sonu oynanacak maçlarla da 8’inci haftayı tamamlayacağız. Umarız oynanacak maçlardan sonra yeni teknik adam kıyımları olmaz.
  Liderlik koltuğunu GAÜ Çetinkaya ve K.Kaymaklı aynı puanla (15) paylaşıyorlar. Onları Binatlı (14) puan ve G.Birliği (13) puanla takip ediyor  
  Bu haftaya girilirken ligde mağlup olmayan tek takım olarak G.Birliği kaldı. Mağusa Türk Gücü ise henüz galibiyetle tanışamadı. Diğer bir takımımız Cihangir de son 3 maçtır farklı mağlubiyetler alıyor.
  T.Ocağı-Merit Alsancak Yeşilova ve Yalova-Oaznköy maçları Pazartesi akşamı oynanacak.
  Gece maçları 18.00’de gündüz maçları ise saat 14.00’da başlayacak.

M.Türk Gücü-GAÜ Çetinkaya (Biri zirvede diğeri dipte)
  Sezona başlarken koyduğu hedeflerden çok çok uzakta kalan M.Türk Gücü, bu hafta yine  zor bir maça çıkacak. Belki de bu maç onlar için sezona bedel bir maç olacak. Kazanırlarsa büyük bir moral bulup ilerleyen haftalara daha umutla bakacaklar. Kaybederlerse artık başka hedefler için mücadele edecekler.
  GAÜ Çetinkaya her ne kadar da lider olsa bu maç onların en zor maçlarından biri olacak.  Rakibinin durumu onları fazlasıyla zora sokabilir. Çünkü rakipleri sezona bedel maçlarından birine çıkacak. Kazanırlarsa zor bir deplasmanı daha geride bırakıp hedefledikleri yolda çok daha rahat olacaklar.
  
G.Gücü-Baf Ülkü Yurdu (6 puanlık maç)
  G.Gücü haftayı deplasmandaki Y.Boğaziçi galibiyeti ile tamamlayarak altın değerinde 3 puan aldı. Kendi evinde kolay kaybetmeyen G.Gücü bire bir rakibi ile oynayacağı maçı da kazanıp bulunduğu yerden daha yukarılara çıkmaya çalışacak. Yine de ne yapacağı belli olmayan bir takımla oynayacak. 
  Baf Ülkü Yurdu üst üste aldığı farklı 2 galibiyetten sonra son maçta kendi evinde G.Birliği’ne kötü bir oyundan sonra mağlup oldu. Galibiyetten de ötesi olan bu maçı kazanıp alt sıralara düşmek istemiyor. Kazanmaları halinde 6 puan değerinde bir maç kazanmış olacaklar. Kaybederlerse düşme potasına girebilirler.

Binatlı-Y.Boğaziçi (Ev sahibi yine kayıp istemiyor)
  Binatlı kendi evinde oynayacağı bu maçta M.Alsancak Yeşilova maçındaki gibi kayıp yaşamak istemiyor. Son 2 maçı kazanarak zirveden uzaklaşmak istemediklerini gösterdiler. Kazanmaları halinde rakiplerinin maçlarını da düşündüğümüzde lider de olabilirler. Bunu başaracak güçleri de vardır.
  Y.Boğaziçi kendi evinde rakipleri olabilecek takımlarla arka arkaya oynadığı 2 maçın avantajını kullanamadı ve sadece 1 puan alabildi. Bu kayıplarını telafi etmek için kazanmak isteyecek. Ancak güçlü rakibi karşısında bunu başarabilmesi biraz zor olacak. Alabilecekleri 1 puan galibiyet gibi değerli olacak.

Cihangir-K.Kaymaklı (Favorisi olmayan bir maç)
  Haftanın en önemli maçlarından biri. Cihangir 3 haftadır kazanamıyor ve artık kazanmak zorunda. Bu maçı da kaybederse arka arkaya 4 maç kaybetmiş olacak. Bu durum onlar için hiç de iyi olmaz. Cihangir için ya hep ya hiç denen bir maç olacak. Saha ve seyirci avantajını kullanırlarsa kazanabilirler. Ancak kaybedebilecekleri bir maç olabileceğini de unutmamaları gerekir.
  K.Kaymaklı 3 maçı arka arkaya kazanarak istikrarın neler getirdiğini gördü. Bu hafta en zor maçlarından birine çıkacak. Kazanıp olası liderlik şansını kaçırmak istemiyor. Ancak rakibinin içinde bulunduğu son durum onların bu maçtaki en büyük dezavantajı olacak. Bunu avantaja da dünüştürebilirler.

G.Birliği-Lefke (Zirveye ortak olma şansını kaçırmak istemiyor)
  Ligdeki yenilgisiz tek takım olan G.Birliği bu ünvanını korumakla birlikte kendi sahasında galip gelmek isteyecek. Rakiplerinin alacağı sonuçlara göre de zirveye ortak olma şansını da kaçırmak istemiyor. Rakibinin deplasman karnesinin iyi olmadığını da hesapladığımızda kazanma şansı fazla. Ancak maçlar oynanmadan kazanılmıyor.
  Lefke son oynadığı M.Türk Gücü maçına çıkmadan önce teknik adam değişikliğine giden bir takım. Yine de maçı kazanmasını bildiler ve bu zor deplasmana kredi alarak gidecekler. Deplasmanda başarısız olan Lefke için bu maç çok zor geçecek. Çünkü rakibi kendi evinde her zaman maçın favorisi durumunda.  

T.Ocağı-Merit Alsancak Yeşilova (Komşuların mücadelesi)
  Son 4 maçta sadece 1 galibiyet alan T.Ocağı kendi sahasındaki maçı mutlak kazanmak zorunda. Çünkü kaybederse alt sıralarda kalmaya devam edecek.  Golcüsü Ertaç’ın da takıma katılması ile daha güçlü bir şekilde maça çıkacaklar. M.Alsancak Yeşilova’nın da son maçı farklı kazandığını da unutmamalıdırlar. 
  Merit Alsancak Yeşilova bu sezonki ilk galibiyetini hafta sonunda farklı bir galibiyetle alarak moral buldu. Yabancı oyuncuları iyi günlerinde olurlarsa bu maçtan istediklerini alabilirler. Kazanmaları halinde puan farkı ile rakiplerinin üzerine çıkacaklar. Her türlü sonuca açık bir maç oynayacaklarını da bilmelidirler. 

Yalova-Ozanköy (Galibiyetten fazlası bir maç)
  Yalova, kulüp başkanı Tahsin Mertekçi’nin vefatından sonra çok zor bir maça çıkacak. Bu maça hazırlanmak elbette onlar için çok zor oldu. Ceza maçlarından birini daha yine tarafsız sahada oynayacaklar. Her geçen hafta aldığı bu cezanın onlara neler kaybettirdiğini çok daha iyi anlıyorlar. Son 3 maçtır kazanamayan Yalova’da cezalı oyuncuların artması bu maçtaki en büyük sıkıntıları olacak.
  Ozanköy kendi sahasında oynadığı Binatlı maçını kaybederek puan sıralamasında tıpkı rakibi gibi son sıralarda kaldı. Tarafsız sahada oynayacak olması onlar adına avantaj olabilir. Kazanırlarsa birkaç basamak yukarı çıkmakla kalmayacak, hem rakibinden uzaklaşacak, hem de ilerleyen haftalar için büyük moral kazanmış olacaklar.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473