banner564

Girne’de derbi ateşi

Limasol’dan gelen ezeli rekabette zirve mücadelesi veren Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği galibiyet için sahaya çıkacak 

Girne’de derbi ateşi
banner598

 Süper Lig’de 8. haftanın açılış maçında bu akşam saat 19.00’da Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda, Maunacılar diye anılan Türk Ocağı, Kravatlılar diye anılan Doğan Türk Birliği’ni ağırlayacak ve sporseverler yine efsane bir derbiye şahitlik edecek.

İki takım da zirve mücadelesinde
Limasol’dan Girne’ye taşınan dev derbi öncesinde Türk Ocağı 19 puanla ligin tek yenilmeyen takımı unvanıyla liderlik koltuğunda otururken, Doğan Türk Birliği ise 15 puanla 4.sırada yer alıyor. 

Leymosun derbileri hep çekişmeli
İki ezeli rakibin uzun yıllardır sürdürdüğü “Leymosun derbisi” zirveyi ilgilendiren bir maç olarak yine çok çekişmeli ve heyecanlı bir maçla sporseverlerin karşısında olacak. İki takımın da hedefi galip gelerek 3 puanı almak. Doğan Türk Birliği zirve yarışında rakibine yaklaşmak için galip gelmek isterken Türk Ocağı ise arayı açarak yoluna yenilgisiz devam etmek için galibiyeti hedefliyor.

Ocak hiç yenilmedi
Takımların Süper Lig’deki yedi haftalık maç periyodunda Türk Ocağı 6 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Doğan Türk Birliği ise 5 galibiyet aldı. Türk Ocağı bir beraberliğe karşılık hiç mağlup olmazken Doğan Türk Birliği ise iki maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Ocak 7 kez galip geldi
İki güzide kulüp zaman zaman farklı liglerde mücadele ettiklerinden dolayı son yıllarda 8 sezon futbolun en üst liginde karşı karşıya geldiler. Takımların Süper Lig’deki son 18 maçında Türk Ocağı 7 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, sarı-lacivertli ekip ise ilk devredeki üç puan ile 6 galibiyete ulaşarak sayıyı eşitledi. Takımlar 5 kez de berabere kaldılar. 

Derbi Kerem Eran’ın
Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda bu akşam oynanacak dev derbi saat 19.00’da başlayacak ve mücadeleyi Kerem Eran yönetecek. Eran’ın yardımcılıklarını Halil Erdem Canaloğlu ile Necmi Bulut yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Eyyüpler olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473