banner564

Süreci hızlandırın

EL-SEN Başkanı Özkıraç, 60 megavatlık santral yatırımı konusunda Bakan Taçoy ile aynı görüşte olduklarını söyledi ve hükümete çağrıda bulundu:

Süreci hızlandırın
banner598

 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), hükümete, “santral yatırımı konusunda süreci hızlandırması” çağrısında bulundu.

EL-SEN lokalinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sendika Başkanı Kubilay Özkıraç, yeni santral alımına atıfta bulunarak önceki gün Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile yaptıkları görüşmede, en az 60 megavatlık santral yatırımı konusunda aynı görüşü paylaştıklarını söyledi. “Bu işi biraz daha hızlandırsınlar” diyen Özkıraç, bunun, Hükümete bu konuda yaptıkları “son çağrı” olduğunu kaydetti.
EL-SEN, 4 Eylül’de Hükümet ile protokol imzalamış, bu protokolde 60 megavatlık santral yatırımı konusunda Başbakanlık altında komite kurulması, Komitenin çalışmalarını 45 günde tamamlanması maddesi konmuştu. 
Sürecin tamamlanması üzerine düzenlenen basın toplantısında konuşan Özkıraç, Başbakanlık altında enerji verimliliği konusunda kurulan komite ile EL-SEN’in verilen zaman içerisinde santral yatırımı konusunda uzlaşıya varamadığını, komitede güneş enerjisini savunan kesimlerin yatırımların olmaması ve KIB-TEK’in özelleştirilmesi için sürekli kavga verdiğini, ancak Ekonomi ve Enerji Bakanı ve Başbakan’la santral yatırımı konusunda aynı görüşte olduklarını söyledi.
Hükümetin Türkiye ile enterkonnekte sisteme geçme yönünde bir politikası bulunduğunu, Taçoy’un dünkü görüşmede dile getirdiğini kaydeden Özkıraç, EL-SEN’in enterkonnekte sisteme karşı olmadığını belirtti. Ancak enterkonnekte sistemle elektrik ücretlerinin 25-30 kuruşa düşeceğini savunan kesimlerin bulunduğunu kaydeden Özkıraç, bu kesimleri bunu hesaplarla ispatlamaya çağırdı.
KIB-TEK’in özerk, demokratik ve bağımsız bir yapıya kavuşturulmasını istediklerini belirten Özkıraç, KIB-TEK’te Teknecik Santraline 8’i çağrı merkezinde olmak üzere 38 teknik eleman alınacağını, 11 Kasım’da münhalin ilan edileceğini duyurdu.
Tahsilatta artış yaşandığını belirten Özkıraç, ancak elektrik faturasını ödemekte zorluk yaşayan kesimlere desteklerin de devam ettiğini, hatta bu kesimlere maddi destek sağlama konusunda da bir çalışma yapılmasını öngördüklerini, ancak elektrik borcunu ödemeyen bazı büyük otellerle kavgalarının büyük olacağını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473