banner564

Gökbilen’den judo açıklaması

Judo branşının ayrı federasyon olması konusundaki gelişmeler üzerine açıklama yapıldı

Gökbilen’den judo açıklaması
banner598
Taekwondo Judo Karate Federasyonu, Judo’nun ülkedeki durumu hakkında basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi.
Federasyondan yapılan açıklama şöyle: 
“Geçtiğimiz hafta içerisinde JUDO Branşı hakkında KKTC spor kamuoyunda, Yanıltıcı / Yanlış ve taraflı yayınlar yapılmaktadır.
JUDO branşı, 1977 yılından bugüne federasyonumuzun bünyesindedir.
Siyasi nedenlerden dolayı, bir dönem gayrı yasal olarak başka bir federasyonun altında judo sporu yapılmasına olanak sağlanmış, ancak KKTC’deki yasal mevzuata göre bu mümkün olamayacağından KKTC başbakanlığı, Spor Dairesi’ne gönderdiği yazı ile federasyonumuzun dışında başka bir federasyonun kurulamıyacağını bildirmiş ve gereğini istemişti.
Federasyonuzun alt yapıya yönelik çalışmaları devam etmekte olup, judo; erdemliği beden becerisi ile birlikte insan aklının ve kişiliğinin gelişmesini hedef alan ve böylece insanın tüm niteliklerini simetrik biçim ve uyum içinde gelişimini hedefleyen bir yaşam sporudur. Judo sporu yapmak isteyenler federasyonumuzun tüzüğünde belirtilenleri yerine getirmek kaydıyle federasyonumuza üye olabilir ve tüm faaliyetlerimize katılabilirler. KKTC Devleti bir Hukuk Devleti’dir ve federasyonumuz da ilgili tüzüğe göre yönetilmektedir. KKTC‘deki Spor Yasası’nın ilgili maddeleri aynen şöyledir: 
Madde 13. (1)  
(B) maddesi: Bir spor dalında faaliyet gösteren spor federasyonunun mevcut olması halinde, aynı spor dalına ilişkin başka bir spor federasyonu veya mevcut spor federasyonunun oluşumunu veya işlevini etkileyebilecek başka herhangi bir oluşum kurulamaz ve kurulmasına izin verilmez
(C) Maddesi: Yönetim kurulu federasyonları yukarıdaki (B) bendi kapsamında değerlendirerek, aynı ve veya benzer spor dallarında faaliyet gösteren federasyonları tespit ederek söz konusu federasyonların birleştirilmesi ve tek federasyon olması yönünde karar alır
Söz konusu yasal mevzuat halen KKTC’de yürürlükte iken  ilgili yasal mevzuat hilafına yayın yapmak abesle iştigaldir ve nedenini bilmediğimiz nedenden dolayı da kaygı vericidir.
Federasyonumuzun yetkililerinin, Türkiye Cumhuriyeti Judo Federasyonu yetkilileri ile yaptığı görüşmede idda edildiği gibi “uluslararası kuruluşlara üyelikleri ve Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılacağının” doğru olmadığını ve/veya asılsız ve/veya gerçek dışı iddia olduğu öğrenilmiştir. Yalan ve/veya yanlış ve/veya gerçek dışı iddialarda bulunarak yayıncılık yaparak kamu oyunu yanıltmak yayıncılık anlayışına terstir.”

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474