banner564

Güney Kore'den sıra dışı yöntem

Oyuncularına farklı numarada formalar giydiren Shin Tae-yong'un bu yöntemine başvurmasının nedeni de bir hayli ilginç

Güney Kore'den sıra dışı yöntem
banner598

 Dünya Kupası F Grubu maçında dün karşı karşıya gelen İsveç ile Güney Kore arasında ufak bir casusluk krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Güney Kore kafilesinin Rusya'ya gelmeden önce toplandığı Avusturya kampında basına kapalı gerçekleştirilen bir antrenmanı, İsveç teknik heyetinden Lars Jacobsson'un gizlice takip ettiği öğrenildi. Yetkililer tarafından kısa sürede fark edilen Jacobsson'un, antrenmanın kapalı olduğunu bilmediğini ifade ederek kamp alanını terk ettiği ifade edildi.
Yaşanan olay, karşılaşma öncesi basının karşısına çıkan iki teknik adamın da gündemindeydi. İsveç Teknik Direktörü Janne Andersson, böyle bir hadiseyle gündeme gelmelerinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, rakiplerinden özür diledi. Güney Kore Teknik Direktörü Shin Tae-yong ise meseleyi sıra dışı bir yöntemle çözmüşe benziyor. Basın toplantısında konuşan Shin, antrenmanlarının gizlice takip edilmesini dert etmediğini belirterek, "Bütün teknik direktörler rakiplerinin bir şekilde kendilerini takip ettiklerinden şüphe duyar. Bence İsveçli yetkililerin bizim hakkımızda ellerinden geldiğince bilgi toplamaya çalışması gayet normal. Bunu düşünerek son
dönemdeki tüm antrenmanlarımızda ve hazırlık maçlarında oyuncularıma farklı numaralarda formalar giydirdim. Çünkü Asyalıların yüzünü ayırt etme konusunda Avrupalıların oldukça zorlandıklarını biliyorum." diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474