banner564

Kesenin ağzını açtı

Anastasiadis’le görüşen AB Kalkınma Bankası Başkanı Wenzel, daha çok destek sözü verdi

Kesenin ağzını açtı
banner598

    Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Rolf Wenzel, Rum lideri Nikos Anastasiades ve Maliye Bakanı Harris Georgiades ile Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirdiği görüşme sonrasında, Rum  ekonomisine daha çok destek vereceklerini söyledi.

   Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Wenzel, Anastasiadis’e bankanın Kıbrıs ekonomisini daha çok desteklemeye hazır olduğunu bir kez daha teyit ettiğini belirterek “önümüzdeki haftalar ve aylarda daha çok şey yapmaya hazırız” dedi.
   Wenzel, Kıbrıs sorunun çözümü yönünde yapılan çabalar ve müzakerelerin yeniden başlaması beklentileri konusunda Rum lideri tarafından bilgilendirildiğini de söyledi.
   Görüşme sırasında ayrıca Avrupa’daki ekonomik durum ve güvensizliği, ABD ile Çin arasındaki ticari ilişkileri ve Haziran sonunda gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi toplantısı ile ilgili konuların ele alındığını vurguladı.
   Wenzel, Kıbrıs ekonomisinin güçlü iyileşmesinden ve turizm alanındaki büyük artıştan dolayı Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanını tebrik ettiğini belirterek, Kıbrıs’ta bankacılık sektörünün güçlenmesine de vurgu yaptı. Ancak takipteki krediler konusunda daha çok şeyin yapılması gerektiğini ve ülkenin bu konuda iyi yolda olduğunun altını çizdi.
    Maliye Bakanının zor bir müzakere sürecinden geçtiğini bildiğini belirten Wenzel bu zorlukların üstesinden gelineceğinden emin olduğunu söyledi.
   İlgili bir soruyu yanıtlayan Wenzel, Yatırım Bankasının Kıbrıs’ta yeni yatırımları üstlenmeyi beklediğini ve çeşitli bakanlıklarla istişarelerde bulunduğunu kaydetti. Banka tarafından muhtemelen finanse edilecek çalışmaların alt yapı, sağlık, eğitim ve su kaynağı çalışmaları olacağını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473