banner564

“Hakkımızı istiyoruz”

Türk Ocağı, Girne 20 Temmuz sahası yanındaki alanın DTB’ye verilmesine sert tepki gösterdi

“Hakkımızı istiyoruz”
banner598
Türk Ocağı kulübü Girne 20 Temmuz Stadı yanındaki antrenman sahasının DTB’ye verilmesi nedeniyle bugün basın toplantısı düzenledi. 
Antrenman sahasının Doğan Türk Birliği’ne tesis yapımı için verilmesinin haksız rekabet olduğu ve iki kulüp arasında mülkiyet - kurumsal fark oluşturacağı belirtilen toplantıda olaya sert tepki gösterildi.
Basın toplantısına, Türk Ocağı başkanı Fahri Altınör, Asbaşkan Kemal Pars, yönetici Hasan Saltuk ve sporcu sorumlusu Mustafa Güldoğuş katıldı.

Altınör: Fedakarlığımızı, feragat olarak algıladılar
Basın toplantısında konuşan Türk Ocağı başkanı Fahri Altınör, Girne kulüplerinin kullanımına verilen bir sahanın siyasal rant uğruna tek bir Girne kulübüne verilmesinin haksızlık ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Doğan Türk Birliği kulübüne tahsis edilen bu sahanın isminin Türk Ocağı’nın eski merhum başkanlarından Salih Miroğlu’nun adını taşımasının da daha dramatik olduğunu ifade eden Başkan Altınör, geçmişte bu sahanın daha da bozulmaması için fedkarlık göstererek, Anafartalar Lisesi içinde bulunan Ali Hoca sahasında antrenman yapma kararı aldıklarını hatırlattı.
Altınör bu özverilerinin kendilerinin Salih Miroğlu Sahası’ndan vazgeçtikleri şeklinde yorumlandığını ve Doğan Türk Birliği’nin sahayı sahiplendiğini iddia etti. 

Ortak yatırıma hazırız
Salih Miroğlu Sahası için ortak yatırıma hazır olduklarını ifade eden Altınör, bu konundaki yetkili makamların Spor Bakanlığı veya Spor Dairesi gibi, Türk Ocağı ile görüşmeleri ve Doğan Türk Birliği’ne yapılan tahsisin durdurulmasını istediklerini belirtti.
Altınör, Doğan Türk Birliği’ne tahsis edilen Salih Miroğlu sahası kararının iptali için, ligden çekilme dahil her türlü eylemi yapacaklarını söyledi. 
Altınör, Salih Miroğlu Sahası örneği, Girne’ye devletin sahip olduğu bir yere tesis yapılacaksa, bunun sadece bir kulübe yapılmaması gerektiğini, devletin icazetinin tüm kulüplere eşit mesafede olması gerektiğini sözlerine ekledi.     

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473