banner564

Hedef final oynamak

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda yarı final maçları bu akşam oynanıyor

Hedef final oynamak
banner598
  Finale kalabilmek için saat 17.30’da Yenicami ile Yalova saat 20.00’de D. Türk Birliği ile M. Menekşe takımları finale kalabilmek için karşı karşıya gelecekler.
  Yarı finalde mücadele eden takımlardan Yenicami, D. Türk Birliği ve M. Menekşe Süper Lig’de Yalova ise Birinci Lig’de mücadele ediyor.
  Bu sezona kadar Yenicami 6, D. Türk Birliği 2, Yalova 1 kez bu kupayı kazandılar. M. Menekşe ise kupayı kazanamadı.
  Tek maç üzerinden oynanacak maçlarda tur atlayan takımlar final oynama hakkını elde edecekler.

Yenicami: 
  Yenicami değişik isimler altında oynanan kupada 4 kez final oynarken 
6 defada kupayı kazanma başarısını gösterdi. Bu akşam finale kalabilmek ve 7’nci kez kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek.
  Ligde şampiyonluğa ulaşan ve kupanın da en büyük adaylarından biri olan Yenicami, Yalova karşısında maçın favorisi olsa da hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını da unutmamalıdır. 

Kupayı kazandığı sezonlar:
a)3 Haziran 1962’te Baf Ülkü Yurdu’nu 5-2,
b)26 Mayıs 1973’te Gönyeli’yi 4-1,
c)2 Haziran 1974’te Gönyeli’yi 4-1,
d)21-27 Mayıs 1989’da (çift maç)D.Türk Birliği’ni 0-0 ve 3-2,
e)18 Mayıs 2003’te M.Türk Gücü’nü 2-1,
f)3 Mayıs 2013’te M.Türk Gücü’nü 2-0 mağlup ederek kupayı kazandı.

Yalova:
  Yalova kupada 2 kez final oynarken, 1 tanesinde kupayı kazanmayı başardı. İlk final maçını 1986-87 sezonunda ikinci ligde mücadele ederken oynadı. İkinci final maçında 1993-94 sezonunda Gaziveren ile karşılaştı ve maçı 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.
  Çift maç üzerinden oynana final maçının ilkinde kendi sahasında M. Türk Gücü ile 3-3 berabere kalırken, ikinci maçta M. Türk Gücü’ne deplasmanda 2-0 mağlup oldu. İkinci kez oynadığı kupa finalinde ise Gaziveren takımını 1-0 mağlup ederek kupayı kazandı. 
  Yarı finaldeki rakipleri Süper Lig’in şampiyonu ve kupanın da en büyük favorisi durumundadır. Kendileri de büyük bir başarı göstererek yarı final oynama hakkını kazandılar. Rakiplerinden korkmadan yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışarak izleyenlerin takdirini kazanmaları gerekir. Kaybederlerse kimse onları eleştirmez. Ancak kazanırlarsa onları konuşan çok olacak.
Kupayı kazandığı sezon:
a)16 Nisan 1994’te Gaziveren’i 1-0 mağlup ederek kupayı kazandı.

D.Türk Birliği: 
  Doğan Türk Birliği kupada 8 kez final oynarken bunlardan sadece 2 tanesini kazanabildi. Yenicami ve K. Kaymaklı’yı finallerde mağlup ederek kupayı kazandı. Yenicami karşısında hükmen galip gelirken K. Kaymaklıyı 6-4 mağlup ederek kazandı. 
  Son yıllarda yaptığı gençleştirme ile gelecek yılların takımını oluşturmaya çalışan Doğan Türk Birliği, yarı finalde M. Menekşe ile karşılaşacak. Sezon başında koyduğu en büyük hedeflerden bir olan kupa için zor bir maça çıkacak. Hafta sonunda karşılaştığı rakibi ile bir kez daha oynayacak. Yarı final maçını kazanıp final oynayarak kupayı 3’ncü kez kazanmak isteyecekler. İnançları olan bir takım ve bunu başaracak güçleri de vardır.
Kupayı kazandığı sezonlar:
a)14 Mayıs 1978’de Yenicami karşısında hükmen galip gelerek,
b)27 Mayıs 2012 de K. Kaymaklı’yı 6-4 mağlup ederek kupayı kazandı.

M. Menekşe:
  M. Menekşe, yarı final oynayacak takımlar arasında bu sezona kadar kupayı kazanamayan tek takım. Aynı zamanda finale de hiç çıkamayan bir takımımız. Lig tarihlerinde en üst ligde sezonu ilk 3 içerisinde tamamlamayı garantilediler. İkinci olabilme şansları da vardır. Bu başarılarını taçlandırmak için hem final oynamak, hem de kazanabilirlerse kupayı kazanmayı amaçlıyorlar.
   Kadroda yer alan futbolcularla birlikte teknik heyet de bunu başararak M. Menekşe’ye tarihinde kupayı kazanan ilk ekip olarak adlarını yazdırmak isteyecekler. Ligin ikinci yarısında yakaladıkları çıkış ve form durumları bunu başarabileceklerini gösteriyor.
  Hafta sonunda mağlup ettikleri Doğan Türk Birliği ile bir kez daha karşı karşıya gelecekler. Fakat lig maçının başka kupa maçının başka bir havada oynandığının bilincinde olmaları gerekir.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474