banner564

Hentbolda olaylı gece

Gençler Hentbol Ligi’nin önemli maçında karşı karşıya gelen Esentepe ve UKÜ erkek takımları maçı tamamlayamadı

Hentbolda olaylı gece
banner598
Girne Ertuğrul Apaka Spor Salonu’nda gün gece oynanan Esentepe-UKÜ genç erkekler hentbol karşılaşması ilk devrenin son dakikasında başkan Cemal Erdoğan’ın takımı sahadan çekmesi üzerine tamamlanamadı.
Maçta yaşanan sertlikler neticesinde ilk yarının bitmesine 1 dakika 35 saniye kala Esentepe’den Şükrü ve UKÜ’den Yusuf’un kırmızı kart görmesi üzerine sahaya inen kulüp başkanı Cemal Erdoğan oyuncularını sahadan çekti.
   KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen 2017-2018 Sezonu Gençler Hentbol Ligi’nin önemli maçında karşı karşıya gelen Esentepe ve UKÜ erkek takımları maçı tamamlayamadılar. Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan ve hakemliklerini Ülviye Beşe ile Ender Öztunca’nın yaptığı karşılaşma ilk yarının bitimine 1 dakika 35 saniye kala Esentepe takımının sahadan çekilmesiyle birlikte tamamlanamadı.
Fikstür gereği dün saat 16.00’da oynanması gereken karşılaşma Esentepe oyuncularının aynı zamanda Mehmetçik’te futbol maçlarının olması nedeniyle federasyon tarafından 18.00’e ertelendi. Dün akşam saat 18.00’de başlayan ve ligin şampiyonlukta iddialı iki yenilgisiz takımını karşı karşıya getiren maçta oyuncular arasında sertlikler yaşandı. Maçta bir ara Esentepe oyuncuları üst üste görülen 2 dakika cezası sonucu sahada 3 oyuncu ile mücadele etmek zorunda kaldı. Aynı şekilde bir ara UKÜ takımı da bu cezalardan nasibini alarak sahada 4 oyuncu ile mücadele etti.

 1 dakika 35 saniye kala takımını sahadan çekti
Maçın ilk yarısının tamamlanmasına 1 dakika 35 saniye kala girilen bir ikili mücadele sonrasında Esentepe’den Şükrü ve UKÜ’den Yusuf birbirlerine yaptıkları centilmenlik dışı hareketten dolayı hakem Ülviye Beşe tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildiler. Bu pozisyon yaşanırken tribünde maçı izleyen ve zaman zaman oyuncularını maçı germemeleri konusunda uyaran başkan Cemal Erdoğan sahaya inerek oyuncularını sahadan çektiğini söyledi. Esentepe oyuncuları sahadan çıkarken UKÜ oyuncuları da büyük sevinç gösterilerinde bulundular.
Başkan Cemal Erdoğan gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz federasyona bu maçın başka bir tarihe ertelenmesi konusunda müracaatta bulunduk, çünkü oyuncularımızın aynı zamanda Mehmetçik’te futbol maçı vardı. Müracaatımız federasyon tarafından başka bir tarihe alınması uygun bulunmadı ve maçımız aynı gün 2 saat sonraya ertelendi. Bu çocuklar 90 dakika futbol oynayıp geldiler ve bu maça çıktılar. Ben hentbol için servet harcıyorum, gerekirse bundan sonra maçlara çıkmam hatta gerekirse yabancıları da gönderir büyükler ligine de katılmam.”

Maçta Emre’nin eli çatladı

Esentepe oyuncularından Emre Mutlu maç içerisinde girdiği bir pozisyon sonrası elinden sakatlandı. Hastaneye götürülen ve doktor kontrolünden geçen Emre’nin elinde çatlak olduğu tespit edildi ve eli alçıya alındı.


Şahlan Spor ve YDÜ galip

Olaylı Esentepe-UKÜ maçı öncesinde oynanan genç kızlar maçlarında Şahlan Spor ve YDÜ kızları rakiplerini yendiler. Günün ilk maçında Şahlan Spor kızları Merit Alsancak Yeşilova kızlarını 37-7, günün ikinci maçında da YDÜ kızları, Esentepe kızlarını 29-25 mağlup etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474