banner564

Güzel bir etkinlik oldu

‘İkinci Açık Kapı Festivali’ Lefkoşa’nın ardından Lefke’de devam etti

Güzel bir etkinlik oldu
banner598
Mustafa ERKAN    
Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerini tanıtmak, gönüllülüğü teşvik etmek ve sivil toplum örgütleri ile diğer paydaşların işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan ‘İkinci Açık Kapı Festivali’ Lefkoşa’nın ardından dün de Lefke’de devam etti.
‘Sivil Toplum Yollarda’ sloganıyla düzenlenen etkinlik, Lefke Çarşı Merkezi’nde 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
Festival kapsamında 22 sivil toplum örgütü bilgi masası, fotoğraf sergisi, ebru çalışması, kan şekeri kontrolü, nostaljik Kıbrıs otobüsü ile Lefke turu, konserler, dans gösterileri gibi etkinlikler düzenlendi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Avrupa Komisyonu Sivil Toplum Program Yöneticisi Charlotte Goyon, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, Lefke bölgesindeki sivil toplum örgütlerinin zenginliğinin bölge için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Açık Kapı Festivali Organizasyon Komitesi Üyesi Hasan Karlıtaş da sivil toplum örgütlerinin bir ülkenin olmazsa olmazı, toplumun aynası ve halkın sigortası olduğuna işaret ederek, toplum yararına uğraşan tüm sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından etkinlik halk dansları gösterisi ve müzik dinletisiyle sürdü.
İkinci Açık Kapı Festivali, 21 Ekim’de Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda ve 28 Ekim’de ise Mehmetçik’te düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.
Açık Kapı Festivali Organizasyon Komitesini, Evrensel Hasta Hakları Derneği, Peace Players Kıbrıs, Kuir Kıbrıs Derneği, Naci Talat Vakfı, Sosyal Dönüşüm Merkezi, Mağusa Kültür Derneği, Yeşil Barış Hareketi, Lefke Turizm Derneği, Lefke Çevre Tanıtma Derneği  oluşturdu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473