banner564

Gidiyorum ‘bay bay’

‘Hodri Meydan’a cevap Demokrat Parti yetkili kurulları ‘Hükümetten Çekilmeyi’ görüşmek için toplanıyor

Gidiyorum ‘bay bay’
banner598
Çiğdem AYDIN
    UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, hükümet ortağı DP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile uzlaşmadan, erken seçim konusunda ‘Hodri Meydan’ çekerek CTP ile 7 Ocak tarihi üzerinde uzlaşması hükümet krizini de gündeme getirdi.
   Elde edilen bilgilere göre; Demokrat Parti (DP) yetkili kurulları hükümetten çekilme konusunu görüşmek üzere yarın  toplanıyor. Diyalog’a konuşan üst düzeyde bir parti yetkilisi “Bana kalırsa hükümetten hemen çekilmeliyiz. Madem ki bu kadar sorumsuzluk var, o zaman ben de sana ‘gidiyorum bay bay’ derim”dedi.
   DP’li yetkili şunları kaydetti:
 “DP çekilirse hükümet düşer”
    “Parti meclisini toplayacağız. Aramızda değerlendireceğiz. Bana kalsa çekilirim. Madem ki bu kadar sorumsuzluk vardır da böyle bütçe üstü bunu çocuk gibi hodri meydan çekme,  yok gelirim, yok gelmem. Bunu oturur insan adam gibi ülkenin geleceği için bakar, seçime gidecekse gider. DP çekilirse, hükümet düşer. Tekrar yeni hükümet kurulsun. Madem ki düşünmezler, böyle bir sorumsuzluk yaparlar. Biz de bunu yapmalıyız.”
    DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, hemen hemen her gün çiftçilerle, sendikalarla yaptığı görüşmeler sonrasında ödemelerin bir düzene sokulduğunu belirten DP’li yetkili “Serdar Denktaş her gün canını yer. Çiftçilerle, hayvancılarla, sendikalarla bir güven sağladı. Yavaş yavaş ödemeleri düzene soktu. E şimdi bu ortamda gelirleri de artırmaya çabalarken, sen kilitlersen bu düzeni nasıl olacak? Seçime gideceksin sen şimdi bütçeyi geçirmeden ondan sonra ne olacak” dedi.
    CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı, sorumsuzca hareket etmekle suçlayan sözkonusu kaynak, özetle şu ifadeleri kullandı:
   “Hadi sen hükümet kurdun, ta hükümet kurulsun bir ay ister. Tekrar bütçeyi geçiresin geleceğiz yılın sonuna.Sen bu saatten sonra hangi ödemeyi nasıl yapacaksın? Bunu düşünmeden nasıl hareket ediyor? Tufan Erhürman bas bas bağırır, sanki da Başbakandır.  Geçen gün çok çirkin bir laf etti. Beytambal kalsın demiş. Bir genel başkan, sen hukukçu bir adam, ne demek beytambal kalsın? 
“Suyu elektriği kriz  yaptılar”
    CTP ne zaman geldi başa? Sen geldin hükümete suyu kriz yaptın, elektriği kriz yaptın, darmadağın ettin ortalığı gittin, ne ekonomik işbirliği programı kaldı ne birşey. Geldi bunlar kurdu hükümeti bu sefer ne oldu, ta ekonomik işbirliği programını hazırlasınlar da Türkiye’den para akışı başlasın, anaları ağladı. Maliye’de özellikle Serdar Denktaş’ın. Kendi iç dinamiklerinle sen, ayakta durmaya çalıştın.” 
“Özgürgün’ü  yediler”
   UBP içinde bazı oyunların oynandığına dikkat çeken DP’li yetkili şunları kaydetti:
   “UBP’nin içinde neler döner siz bilir misiniz? Hüseyin Özgürgün bunu kendi keyfinden yapmadı ya. Hüseyin Özgürgün’ü yediler. Herkes bir şey ister. Milleti kim düşünür ? Herkes milletvekili olur bir şeyler koparsın diye. Ben utanırım neler istediklerini duyduğumda. Siyasetten de utanırım, insanlığımdan da. Bunları lazım çıkarasın ortaya da rezil edesin. Ben açıkçası başkanla bunların masaya yatırılması gerektiğini düşünürüm. Kalırsam hükümette benim neyimedir, kalmazsam neyimedir? Bunları bir bir kalem kalem ortaya koymak lazım. Yani ben kalırsam hükümette bütçe geçecek? Niye geçireyim? Madem ki sen hodri meydan dedin UBP olarak, CTP’da der hade ben de sana verdim öneriyi, gelin ikiniz halledin o zaman derim ve çekilirim yani. 
    Açık ve net hade gelin kurun hükümeti, horoz gibi birbirinize ana avrat söversiniz gelin hadi geçin başa. Daha önce yaptınız zaten hükümeti başaramadınız bozdunuz. 
“Ben gidiyorum bay bay”
Gidin hesap verin vatandaşa. Siz verin hesap ben ne vereyim hesabı? Onaylamadığım bir şeyi, yanlış görüp de söylediğim bir şeyi, niye yani DP ödesin bunun ceremesini? Kimsenin umuru değilse ben niye yiyeyim canımı da herkes desin aman DP yiyiyor canını hükümette kalsın? Yok yemiyorum canımı. Ben gidiyorum bay bay. Madem iki büyük partisiniz kurtarın memleketi. Bütçeyi geçirin, seçime öyle gidin, ne yaparsanız yapın.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474