banner564

Her golün değeri var

K-Pet Süper Ligi’nde takımlar daha zor haftalara giriyor

Her golün değeri var
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Ligi’nde takımlarımız için kaybedilen her puan hatta atılan veya yenen her gol takımlarımızın kaderinde önemli rol oynayacak. Bu nedenle maçlarımızdaki gerginlikler her hafta artmaya başlamıştır.
Tabi ki burada hakemlerimize de büyük görevler düşüyor. Çalacakları veya çalmayacakları her düdük yanında kalkacak veya kalkmayacak her bayrak takımlarımızın kaderinde önemli rol oynayacak. Hakemlerle oynamayan, sadece maçla ilgilenen takımlar maçlarda istediklerini alan takımlar olacaklar.
Hafta sonu oynanacak maçlarla 17’nci hafta maçları tamamlanacak. Cumartesi günü Değirmenlik-M.Türk Gücü, G.Birliği-D.Türk Birliği, T.Ocağı-Lefke, K.Kaymaklı-Yenicami maçları oynanacak. Pazar günü de Binatlı-M.Menekşe, Y.Boğaziçi-Cihangir ve GAÜ Çetinkaya-B.Bağcıl maçları ile hafta tamamlanacak. Maçlar saat 14.00’te başlayacak.

Her skora açık (Değirmenlik-Mağusa Türk Gücü) 
Değirmenlik hafta sonu kendisi için6 puan değerinde olan bir maçı kazandı. Kendi sahasında oynayacağı maçta rakibini mağlup ederek artık alt sıralardan kurtulmak istiyor. Rakibinin yaralı olduğunu  ve bundan da faydalanmak isteyecek. Ancak işi hiç kolay olmayacak.
M.Türk Gücü 2 haftada 5 puan kaybederek lider olma şansını kaybetti. Özellikle kendi sahasında aldığı farklı mağlubiyet onlara çok acı geldi. Bunu telefi etmek için mutlaka galip gelmesi gerekir. Yoksa açılan farkı kapatması zor olacak. 
Değirmenlik Stadı’ndaki maçı Mehmet Sezener yönetecek.

Gençler Birliği için devam maçı olabilir (Gençler Birliği-Doğan Türk Birliği)
Hafta sonu farklı bir galibiyet alarak şampiyonluk yarışında ben de varım diyen G.Birliği için bu maç çok önemli. Eğer devam diyecekse mutlaka kazanması gerekir. Yoksa tekrar gerilerde kalacak.
 Ezeli rakibi Türk Ocağı karşısında beklenmedik bir mağlubiyet alan D.Türk Birliği için zor bir maç. Amaçsız kalmaları onların en büyük sıkıntısı. Kazanıp en azından geçmiş haftayı unutmak isteyecekler.
 İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçta Utku Hamamcıoğlu düdük çalacak.

İkisi de hedefleri için oynayacak. (Türk Ocağı-Lefke) 
 T.Ocağı ligin ikinci yarısına çok iyi başladı ve bir anda alt sıralardan kurtuldu. Hafta sonu da ezeli rakibini mağlup ederek büyük bir moral kazandı. Lefke maçını da kazanarak çıkışını sürdürmek isteyecek.
 Lefke lig yarışında var olmak istiyorsa mutlaka kazanmak zorunda. İkinci yarıya iyi başlayan Lefke bu çıkışını sürdürmek ve zirvede kalmak istiyor. Kaybederlerse umutları biraz daha azalacak. Kupa yolu onlara zorluk yaşatabilir. 
 Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Emre Öztaşlı.

Ligde olmayanların maçı (K.Kaymaklı-Yenicami) 
 İki takımda lig yarışında çok geride kaldılar. Özellikle K.Kaymaklı ligde alt sıralara düşmeme mücadelesi de veriyor. Henüz çok rahat değiller. Kadroları ile orantılı maçlar oynamıyorlar. Kazanıp bu devredeki ilk puanlarını almak isteyecekler.
 Yenicami az da olsa zirve şansını son maçta kaybettiği puanlarla artık mucizelere bıraktı. Kupa iddiasını da zora soktu. Bu maç prestij açısından çok önemli. Kazanarak daha rahat bir konuma gelmek isteyecekler. 
 Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Osman Özpaşa.

Biri zirvede kalmak, diğeri dipten kurtulma mücadelesinde (Binatlı-M. Menekşe) 
 Lider Binatlı ikinci yarıda istediği sonuçları alamadı. Kaybettiği puanlarla rakiplerini yanına aldı. Bu durum onlara rahatsızlık veriyor. Kazanıp liderliğini korumak zorunda. Yoksa rakipleri önüne geçebilir.
 M.Menekşe için artık her puan değil, her gol bile çok önem taşıyor. Puan kaybına tahammülü yok. Liderle oynamaları da onların şanssızlığı. Kendi sahasında onlar adına 6 puanlık maçta Değirmenlik takımına kaybetmeleri hiç de iyi olmadı. Telafi etmeleri gerekir.
 Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak maçta Mehmet Malek düdük çalacak.

Yeni Boğaziçi kazanmak zorunda (Yeni Boğaziçi-Cihangir)
  Hafta arası kupa mücadelesinde aldığı beraberlikle az da olsa moral bulan Y.Boğaziçi puan cetvelinde son sırada yer alıyor. Kazanamazlarsa bundan sonraki maçlar onlar adına çok ama çok daha zor geçecek. Galibiyetten başka şansları yok.
 Cihangir son maçta aldığı farklı galibiyetle gerçek yüzünü göstermeye başladı. Kadro itibariyle zaten daha yukarılarda olması gereken bir takım. Y.Boğaziçi deplasmanı rakibinin bulunduğu yer itibarı ile hiç de kolay olmayacak.
 Y.Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’ndaki maçı Kerem Eran yönetecek.

Farklı amaçları var (GAÜ Çetinkaya-B.Bağcıl)
  Lider Binatlı’yı mağlup ederek puan farkını 2’ye indiren GAÜ Çetinkaya zirvede kalma yolunda galibiyetten başka şansları yok. Puan kaybetmeleri mucize gibi. Kadro farkı ile maçın favorisi durumunda ancak böyle maçların farklı olduğu da unutulmamalı.
 B.Bağcıl bu devreye çok kötü başladı. Gol atmakta çok zorlanan bir takım. Kadro sıkıntısını bu maçta da yaşayacaklar. Rakiplerinin tecrübesi ve zirve mücadelesi nedeniyle çok zor bir maça çıkacaklar. Alabilecekleri tek puan bile onlar için galibiyet değerindedir.
 Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Fehim Dayı düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473