banner564

Bilimsel dayanağı yok

Alpay Orhan Güvenlier, küçükbaş hayvan eti tüketmeyin çağrısı yapan Tüketiciler Derneği’ni kınadı:

Bilimsel dayanağı yok
banner598
KKTC Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier, Tüketiciler Derneği’nin; “Küçükbaş hayvan eti tüketmeyin” açıklamasını kınadı. Güvenlier yaptığı açıklamada, Tüketiciler Derneği’nin yapmış olduğu açıklamanın hiçbir bilimsel ve resmi dayanağının bulunmadığını ifade etti. Açıklamada şunlar ifade edildi: “Tüketiciler Derneği’nin bugün yerel basında yayınlanan ‘Küçükbaş hayvan eti tüketmeyin’ açıklamasını kınıyoruz. Tarım Bakanlığı, Veteriner Dairesi ve yerel yönetimler mavi dil hastalığının KKTC’de yayılmaması için koordineli olarak gerekli önlemleri almaya başladı. Bu önlemleri desteklemek için bizde birlik olarak üreticilere kendi mandıralarını sokucu sineklere karşı ilaçlayarak ekstra önlem almaları konusunda telkinde bulunuyoruz. Tüketiciler Derneği’nin yapmış olduğu açıklamanın hiçbir bilimsel ve resmi dayanağı yoktur. Söz konusu açıklama Güney’den kuzeye et kaçıranlara hizmet etmektedir. Tüketiciler Derneği küçükbaş üreticilerini ve bu sektörden ekmek yiyen herkesi de tüketmeye karar verdi. Söz konusu açıklama bu işten geçinen cefakar küçükbaş üreticisini bitirmekten başka bir şeye hizmet etmez.”

Naimoğulları: Işık özür dilemeli
Öte yandan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tüketiciler Derneği Hasan Yılmaz Işık’ı, mavi dil hastalığı hakkında yaptığı açıklamaları nedeniyle Kıbrıs Türk hayvancılarından özür dilemeye çağırdı. 
Naimoğulları yaptığı yazılı açıklamada, Yılmazışık’ın “tüketiciyi bilinçsizce kışkırtarak, küçükbaş hayvan eti tüketilmemesi çağrı” yaptığını kaydedip eleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474