banner564

Her takım puan avında

Süper Lig’de ilk 6 hafta geride kaldı. Geride kalan haftalarda galibiyet alamayan 2 takımdan biri olan G. Birliği ilk galibiyetini alırken T. Ocağı henüz galibiyetle tanışamadı.

Her takım puan avında
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Liderlikte ise GAÜ Çetinkaya 4, Mağusa Türk Gücü 1 ve son hafta ise Lefke liderlik koltuğuna oturdular. İç saha maçlarında 
Yeniboğaziçi, Türk Ocağı, Mormenekşe ve Gençlerbirliği galibiyet alamadılar. 
Bu haftanın en ilgi çekici maçlardan ikisi de ilk 4 sırada yer alan takımların birbirleri ile oynayacak olmalarıdır. Lefke, Binatlı ile oynarken GAÜ Çetinkaya da M.Türk Gücü ile oynuyor. 
Her takımın her takımdan puan alabileceği maçların oynandığını, hiçbir maçın favorisi olmadığını geride kalan haftalarda gördük. Bu hafta da özellikle liderliğin de değişebileceği maçlar oynanacak. Belki de galip gelmeyen takım kalmayacak.
7’nci hafta maçlarında Mormenekşe-Doğan Türk Birliği, K.Kaymaklı-Y.Boğaziçi, Türk Ocağı-B.Bağcıl ve G.Birliği-Cihangir maçları bugün oynanacak. Değirmenlik-Yenicami, Binatlı-Lefke ve Çetinkaya-M.Türk Gücü maçları yarın oynanacak. Maçlar saat 14.00’da başlayacak. 

Kaybeden geride kalacak (M.Menekşe-D.Türk Birliği)
Biten sezonun başarılı 2 takımın mücadelesi bu yıl çok farklı olacak. Çünkü 2 takımın durumları da çok farklı. M.Menekşe kendi sahasında oynayamamanın sıkıntısını hep yaşıyor. Bunun sonucunda da çok puanlar kaybettiler. D.Türk Birliği de oluşturduğu gülü kadrosuna rağmen beklentilerin uzağında kaldı. Sezon öncesi tüm sporseverler tarafından şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilmesinin sıkıntısını onlar da yaşıyor. Dış sahada henüz galibiyetleri yok. M.Menekşe yine başka bir sahada oynayacak. Güçlü rakibi karşısında işleri gerekten zor. Galip gelip üzerlerindeki baskıyı atmak isteyecekler. D.Türk Birliği de mutlak kazanmak ve üstteki rakipleri ile olan puan farkının daha fazla açılmasına müsaade etmek istemeyecek. Beyarmudu sahasında oynanacak maçın hakemi Serkan Durmaz.

Forest moral bulmak istiyor (K.Kaymaklı-Y.Boğaziçi) 
Bu haftaya kadar bilhassa deplasmanlarda çok kötü sonuçlar alan, gol atamayan, puan alamayan ve tam 7 gol yiyen bir K.Kaymaklı. Kazandığı 7 puanın tümünü de kendi sahasında kazandı. Attığı gollerin (4)tümünü de kendi sahasında attı. Son B.Bağcıl maçında çok kötü bir oyun ortaya koydular. 90 dakika boyunca rakip kalede tek pozisyon dahi yaratamadılar. Böyle oynarlarsa yerlerinde de olsa puan alamayabilirler. Ancak kendi sahasında oynamanın avantajı ile maçın favorisi durumunda. Y.Boğaziçi de dış sahada galibiyeti olmayan bir takım. GAÜ Çetinkaya karşısında aldıkları beraberliğe belki üzüldüler, ancak her puan onlar için çok önemlidir. 
 Onlar da bu maça kazanamazsam da kaybetmeyim düşüncesi ile çıkacak, bu da onlar adına doğru bir düşüncedir. Rakibinin defans hatalarını iyi değerlendirirse puan alabilir. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçta Utku Hamacıoğlu düdük çalacak.

İkisi de ilki başarmak isteyecek (T.Ocağı-B.Bağcıl)
Ligde galibiyeti olmayan tek takım olan T.Ocağı, artık kazanmak ve sürekli yer aldığı düşme potasından kurtulmak isteyecek. Eğer kaybeder ve üzerinde yer alan takımlar kazanırsa ok daha büyük bir moral bozukluğu içerisine girecekler. Bundan da kurtulmaları uzun zaman alabilir. Belki de birçok sorunu da beraberinde getirecek. Kendi sahasında oynamanın avantajını her ne olursa olsun kullanmaya çalışacaklar. B.Bağcıl dar kadrosuna rağmen güçlü rakiplerine boyun eğmedi. GAÜ Çetinkaya ile berabere kalırken Lefke ve K.Kaymaklı’yı mağlup etmesini bildi. T.Ocağı maçını kazanıp ilk deplasman galibiyetini almak isteyecek. Gol yollarında neredeyse forvetsiz oynuyor. Elindeki kadrosu da bundan fazlasını da bekleyemeyiz. Ancak takım içerisinden gol yollarında değişiklik yaparsa daha etkili olabilir. En belirgin özelliği yeni hocaları ile daha güvenli ve daha mücadeleci oynamalarıdır. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçın orta hakemi Emre Öztaşlı. 


Zemin ikisi için de sorun olabilir (G.Birliği-Cihangir)
G.Birliği, Yenicami karşısında aldığı deplasman galibiyeti ile büyük bir moralle maça çıkacak. Artık kendi sahasında kazanmak için mücadele edecek. Yeni teknik adamları ile yeni bir hava yakalayabilirler. Aldığı galibiyeti taçlandırmak için kazanmaları gerekir. Kazanamazlarsa yine eski günlerine dönebilirler. Ancak rakipleri de farklı kazanarak moralli bir şekilde oraya gidecek. Onlar da haftalar sonra aldıkları 3 puanın üzerine puanlar eklemek isteyecekler. Dış saha galibiyetleri yok. Oturmuş bir takım olmalarına rağmen zaman zaman çok kötü oynayıp beklemedikleri sonuçlar aldılar. İstikrar yakalamak isterlerse kazanmaları gerekir. İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük alacak.

Ev sahibinin saha avantajını var (Değirmenlik-Yenicami)
Değirmenlik deplasmanlardan puan alamasa da kendi sahasında da puan kaybetmiyor. Kendi sahasında son oynadığı D.Türk Birliği maçında 2 farklı geriye düşmelerine rağmen kazanmalarını bildiler. Ancak bu hafta Amani’nin olmaması onlar için büyük bir kayıp olacak. Bu haftaya kadar attıkları gollerin tümünün de yabancılardan gelmesi de çok ilginç. Rakibinin eksik kadrosundan faydalanıp galip gelebilirler. Yenicami son haftalarda iyi gitmeyen bir takım. Halil Turan durursa onlar da durur gibi. Sakatlarla cezalıların artması da onlara pahalıya mal oluyor. Bunun sıkıntısını son 2 maçta fazlasıyla yaşadılar. Değirmenlik karşısına da çok fazla eksik oyuncu ile çıkacaklar. Zeminin sentetik olması onları daha da zora sokacak. Rakibin golcüsü Victor’a dikkat etmeleri gerekir.

Komşular liderlik için oynayacaklar (Binatlı-Lefke)
Bu sezon her iki takım da çok iyi bir performans ortaya koydular. Lefke lider durumda Binatlı ise onun 1 puan gerisinde. Daha çok beraberliğin çıkabileceği bir maç olmasına rağmen maçı izlemeye gelecek olan sporseverler zevkli bir maç izleyecekler. Binatlı henüz mağlup olmayan takımlarımızdan biri. Gücünü bilerek, rakibinin neler yapabileceğini de iyi hesaplayarak oynuyor. Güçlü rakipler karşısında çok iyi sonuçlar aldılar. Genç ama koşan ve özellikle yabancılarının katkısı çok fazla olan bir takım. Lefke her geçen hafta üzerine koyarak oynuyor. Ligin başındaki Lefke ile şimdiki Lefke arasında çok fark var. Takım olarak mücadele ediyorlar. Yabancı oyuncuları tıpkı rakiplerininkiler gibi iyi durumda ve sonuca etki eden oyuncular. Güzel bir zeminde oynanacak maç izlenmeye değer olacak. Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Malek.

Her sonuca açık bir maç (GAÜ Çetinkaya-M.Türk Gücü) 
Tıpkı Binatlı-Lefke maçı gibi liderliği etkileyecek maçlardan biri. Her iki takım da ayni puana sahip (12) GAÜ Çetinkaya son maçta galibiyeti son dakikalarda kaçırırken rakibi kendi evinde 2 farklı galip geldi. İkisi de güçlü ve golcü kadrolara sahip. Gollü bir maç izleyebiliriz, çünkü her iki takım da gol atacak oyuncu sayısı fazla. GAÜ Çetinkaya 3 beraberlik alırken rakibinin beraberliği yok. Her iki takım da çok tecrübeli oyunculara sahip ve her an skoru değiştirebilirler. Golcülerle kaleciler arasında geçecek bir maç olabilir. Ayni zaman da tam tersi de olup iki takım da kaybetmemek için oynayabilirler. Kazana takım diğer rakiplerinin maçından çıkacak sonuca göre liderlik koltuğuna da oturabilir. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak ve her 3 skorun da çıkabileceği bir maçın orta hakemi Mehmet Sezener.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473