banner564

“Zeytine Minnet”

Ayvalık’ta düzenlenen festival düzenlenen yürüyüşle başladı

“Zeytine Minnet”
banner598
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen "Uluslararası Zeytin Hasat Günleri", "Zeytine Minnet" yürüyüşüyle başladı. 
Ayvalık Belediyesi, İlçe Ticaret Odası ve İlçe Ziraat Odasının organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, ilçe merkezinden Cumhuriyet Meydanı'na "Zeytine Minnet" yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, eski otogar alanında kurulan geleneksel "Zeytin Pazarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Ayvalık zeytinyağının festival sayesinde uluslararası alana yayıldığını belirtti.
Balıkesir'in ve Ayvalık'ın tanıtımında zeytinyağının önemine vurgulayan Yaman, şöyle konuştu:
"Hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan çok önemli bir yeri olan zeytin için yapılan bu tanıtımlar hem Ayvalık'ı ve Balıkesir'i marka şehir haline getirmektedir. İlçemizin ve Balıkesir'imizin hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlayacak bu tür değerlerimizin korunması ve paylaşılması da çok önemlidir. Elbette bu yüzden de ülkemizin en önemli değerlerinden biri olan zeytin sahip çıkmamız gerekmektedir."

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473